Waar moet ik beginnen als ik wil investeren in cryptocurrency zoals Ethereum?

Voor het eerst investeren is altijd spannend, maar hoe zit het met investeren in cryptocurrency zoals Ethereum?

Inkopen doe je op een laag punt

Als we kijken naar de koers van Ethereum, dan zien we duidelijk dat de coin op dit moment vrij laag staat. Dat lijkt misschien ongunstig als je net de cryptowereld binnenstapt. Want wat als deze coin alleen nog maar gaat dalen? Een hele logische gedachte als je net begint met investeren. Toch is deze gedachte vaak niet juist. Inkopen doe je namelijk op een laag punt. Dan koop je goedkoop je cryptocurrency in. Als de munt daarna in waarde gaat stijgen en op een hoger punt uitkomt, kan je je munten weer verkopen voor meer geld. Winst dus. Dat trucje zou makkelijk zijn als we allemaal wisten wanneer coins gaan stijgen en wanneer ze ook weer gaan dalen. Helaas blijft dat altijd een gokspelletje. Maar investeren is af en toe een gokje nemen, af en toe verliezen en af en toe winst halen.  

Laat je niet leiden door je gevoel

In het begin kan investeren echt lastig zijn. Je ziet bijvoorbeeld dat een coin omhoogschiet in waarde en jij wil natuurlijk de winst meepakken. Je gevoel zegt: wat als hij nog hoger gaat en je nu niet inzet? Achteraf kom je dan vaak bedrogen uit. Kopen in de piek pakt zelden goed uit als particulier. Als jij ziet dat een munt flink stijgt, is er waarschijnlijk een gigant die miljoenen inlegt, waardoor de waarde direct stijgt. Andere grote bedrijven gaan dan meedoen en geld inleggen om ook winst te pakken. Als jij als particulier daar ook aan meedoet, leg jij vaak lang niet zoveel in als zij. Het gevaar is dus dat ze in een keer weer al die miljoenen kunnen verkopen, nadat ze de prijs hebben opgedreven. Vervolgens dropt de munt enorm en zit jij met je duur gekochte munten met de gebakken peren.

Gevoel is dus niet altijd het beste instrument om mee te investeren. Je gevoel van mee willen doen en het hopen op winst, kunnen je rationele gedachten flink in de weg zitten. Leer dan ook zo veel mogelijk over de markt waar je nu in wil stappen. Vanaf hier beginnen met crypto is altijd mogelijk, maar weet dat je een volatiele markt op stapt. Het best is dus ook om er zo goed mogelijk voorbereid in te gaan. Lees je in, zoek informatie op en laat je kennis het dan overnemen van je gevoel.

Wanneer moet je beginnen met investeren?

Een bekend gezegde luidt: ‘Je had beter gister kunnen beginnen dan vandaag, maar vandaag is de een na beste optie.’ Kijk maar eens naar 2017, toen de cryptomarkt in een keer enorm omhoogschoot. Van een vaag digitaal dingetje, werd Bitcoin ineens de meest gewilde investering van deze eeuw tot nu toe. Degenen die in 2016 al geld in Bitcoin hadden gestopt, zijn nu degenen het hardst lachen en waarschijnlijk goed geld hebben verdiend. Vandaag beginnen zou dus een goed advies zijn, maar kijk altijd goed naar de koers. Begin 2022 staan bijna alle koersen laag en dat is dus een goed vertrekpunt. Vandaag investeren zou dus een goede mogelijkheid zijn.

0 Shares:
Relevant