Verstopte riolering laten ontstoppen

Een verstopte riolering kun je vrij gemakkelijk herkennen. Hangt er bijvoorbeeld een sterke rioollucht in jouw woning? Loopt het water in de douche of in de gootsteen niet meer weg? Of borrelt het water in het toilet omhoog als je doorspoelt? Dan kamp je duidelijk met een verstopte riolering. Een verstopte riolering is vervelend en kan voor veel overlast zorgen. Laat de verstopte riolering daarom vakkundig en snel door een rioolspecialist ontstoppen. 

Hoe ontstaat een verstopping?

Een verstopping in de riolering is een ophoping van materialen die de doorstroom van het water bemoeilijkt. De verstopping kan door verschillende materialen veroorzaakt worden. In de douche gaat het doorgaans om een ophoping van zeepresten en haren. En in de keuken is er vaak sprake van een ophoping van etensresten. Je herkent een verstopte riolering meestal aan het water dat niet meer goed wegstroomt. Maar ook de aanwezigheid van een sterke rioollucht in huis kan duiden op een verstopte riolering. Heb jij het vermoeden dat jouw riolering verstopt is? Schakel dan Rioolprobleemkwijt.be in. De rioolspecialisten zullen snel en vakkundig een oplossing voor het probleem bieden. 

Gevolgen van een verstopte riolering 

Wanneer je kampt met een verstopte riolering is dat buitengewoon vervelend. Een verstopte riolering kan jouw wooncomfort ernstig aantasten. Van het niet kunnen gebruiken van het toilet tot een sterke rioollucht in huis. De overlast die een verstopte riolering veroorzaakt is groot. Maar deze praktische aspecten zijn niet de enige nadelen die een verstopte riolering teweeg brengt. Een verstopte riolering kan ook schadelijk zijn voor jouw gezondheid. Wanneer je te lang wacht met het inschakelen van hulp, zullen rioolvliegjes de kop op steken. Deze vliegjes zijn afkomstig uit het riool. Ze dragen hierdoor allerlei bacteriën met zich mee die schadelijk zijn voor jouw gezondheid. Adequaat optreden bij een verstopte riolering is dus belangrijk. 

Zo voorkom je een verstopping 

Voorkomen is beter dan genezen. Deze uitdrukking is zeker ook van toepassing op de verstopping van een riolering. De gevolgen van een verstopte riolering zijn doorgaans groot. Je wilt zo’n verstopping daarom liever voorkomen. Gelukkig is dit mogelijk! Hoe? Door preventiemaatregelen toe te passen. Let op met wat je door de afvoer heen spoelt. Deponeer bijvoorbeeld geen bouwafval in het toilet en spoel geen etensresten door de gootsteen. Daarnaast is het raadzaam om regelmatig de riolering te laten reinigen. Zo voorkom je dat er onnodig lekkages of verstoppingen ontstaan. Dus wil jij ook de kans op een verstopte riolering beperken? Pas dan deze preventiemaatregelen toe en verklein zo de kans op rioleringsproblemen!

0 Shares:
Relevant