Elektrische rolgordijnen aanschaffen? Dit is waarom

Wat heb je aan een slimme luidspreker met spraakassistent? Je kunt zelf ook de lamp inschakelen. Maar als je in de keuken staat met vieze handen blijkt het best handig te zijn dat je met spraak de lampen kunt bedienen. Zo zijn er veel handelingen in huis die iets makkelijker worden dankzij technologie. Bijvoorbeeld elektrische rolgordijnen. Waarom dit ook voor jouw woning de oplossing kan zijn lees je op deze pagina.

Meer zelfstandigheid bij wonen

Toepassingen als lampen met sensoren komen voort uit domotica toepassingen. Dit zijn handige zaken in huis die met name senioren helpen langer zelfstandig te kunnen wonen. Elektrische rolgordijnen zijn praktisch omdat de gebruiker geen lichamelijke inspanning hoeft te verrichten. Het biedt ook extra veiligheid in een huis met kleine kinderen of huisdieren die los lopen. In plaats van koordjes bedien je de rolgordijnen met een afstandsbediening, app of je stem. Dit maakt je mobieler en veiliger, ongeacht je leeftijd of lichamelijke conditie.

Meer keuze bij inrichten van je huis

Je zou het liefst die bank in de hoek zetten maar dan kun je de gordijnen niet meer praktisch openen en sluiten. Je lost het probleem op met elektrische rolgordijnen. Je hebt geen koordjes meer nodig dus je kunt voor of langs de raamdecoratie neerzetten wat je graag wilt. Zet die bank gerust voor het raam of hang eindelijk een rolgordijn op bij dat hoge venster waar je niet bij kunt komen zonder op een stoel te gaan staan. Raamdecoratie moet een waarde toevoegen, het moet wonen niet ingewikkelder maken.

Koppelingen maken met andere apparaten

Een gordijn staat niet op zichzelf. Je zult in huis meerdere vensters hebben. Dan is het goed om te weten dat je met PoweredBlinds meerdere gordijnen centraal kunt bedienen. Zo kun je bij felle zon alle gordijnen aan de voorkant van je woning laten sluiten, of stel een tijdklok in die de raamdecoratie in huis sluit als het buiten donker wordt. Dit is mogelijk dankzij TaHoma, een kastje van Somfy om slimme apparaten met elkaar te koppelen. Deze functionaliteit is niet beperkt tot producten van dit merk want je kunt er bijvoorbeeld ook lampen van Hue aan koppelen of een thermostaat van Honeywell. Als je een voorkeur hebt voor huisautomatisering dan is het een groot voordeel dat TaHoma werkt met Apple, Android en Amazon smart home toepassingen. Zo kun je bijvoorbeeld de gordijnen bedienen met je stem.

Veilig gevoel in én buiten de woning

Een afstandsbediening op je televisie is standaard, hoewel je ook zelf naar het toestel zou kunnen lopen. Bediening op afstand van de gordijnen is nog niet standaard, maar het komt wel steeds vaker voor. Naast comfort in huis kan het ook veiligheid bieden als je niet thuis bent. Als het bijvoorbeeld donker wordt voordat je thuis arriveert. Dan laat je de lichten in huis inschakelen en de gordijnen sluiten. Zo lijkt de woning altijd bewoond. In geval van nood kun je de elektrische rolgordijnen (automatisch) laten openen zodat hulpverleners beter zicht hebben. Van inbraakpreventie tot aan ongevallen in huis bieden elektrische gordijnen extra voordeel.

Met elektrische rolgordijnen wordt het leven iets eenvoudiger, iets veelzijdiger en zelfs iets veiliger. De optelsom betekent grote voordelen voor iedereen met slimme raamdecoratie in huis.

0 Shares:
Relevant