Hier moet je opletten als je geld gaat lenen

Een woning verbouwen, plotseling een grote uitgave of simpel weg een gat opvullen tussen je spaargeld en een product of dienst dat je wilt gaan aanschaffen. Zo nu en dan is het fijn om de keuze of de optie te hebben om geld te lenen. Maar waar moet je eigenlijk opletten als je gaat wilt gaan lenen? Wij vertellen het jou in deze blog!  

Allereerst is het goed om te vertellen dat persoonlijke leningen niet geheel zonder risico’s is. Sterker nog, geld lenen kost nu eenmaal geld. Daarom is het verstandig om jezelf goed in te lezen voordat je geld gaat lenen. Zo wil je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je niet te veel geld betaald voor het geleende geld. En wil je ervoor zorgen dat het ook op tijd weer is afbetaald. 

Veilig geld lenen

Nu zitten er natuurlijk ook positieve kanten aan het leven van geld. Je hoeft bijvoorbeeld je spaargeld niet aan te breken en je kan op deze ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld een mooie aanbouw aan je woning kunt bouwen. Maar er zitten ook nadelen aan. Denk bijvoorbeeld aan het te veel lenen dan dat je eigenlijk aan kunt. Op deze manier kun je onderwater komen staan. Je bent hierdoor veel te lang bezig met het af te betalen en de kans zit erin dat je het niet meer kunt ophoesten. 

Geld lenen doe je veilig wanneer je het op zo’n manier doet dat je ten allen tijden het geld kunt terugbetalen ook wanneer er eventuele veranderingen optreden in je dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan extra uitgaves. Leen daarnaast ook niet meer dan nodig, doe je dit namelijk wel? Dan zal je ook meer rente hierover betalen en worden de uitgaves nog veel hoger. Een ander punt waar je voor moet waken is het feit dat je niet op meerdere plekken leningen moet gaan openen. De kans dat je het overzicht verliest is groot en hierdoor kunnen grote schulden ontstaan. 

Advies

Wil jij geld gaan lenen? Laat je dan hierover goed adviseren. Denk bijvoorbeeld eens aan een lening aanvragen bij Postkrediet. Vergelijk meerdere kredietverstrekkers met elkaar zodat je kan kijken welke persoonlijke lening het beste bij jou past. 

0 Shares:
Relevant