Hoe kies je de juiste werkoutfit

Een productieve werkdag begint bij de juiste werkkledij. Hoe comfortabeler je je voelt, hoe beter je werk zal zijn, daar zijn we het allemaal over eens. Maar ook voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je de perfecte werkkledij hebt die matcht met jouw professionele activiteiten. Safety first! Dit artikel helpt jou in de zoektocht naar geschikte werkkleding.

Kwaliteit primeert 

Tegenwoordig heb je steeds meer hippe en moderne werkoutfits. Ideaal, want dan heb je meer keuze, maar het is ook superbelangrijk om te kiezen voor een kwaliteitsvol product. Werkkledij moet je vaak wassen, dus het is de bedoeling dat die splinternieuwe broek ook lang meegaat. Kies voor katoen of polyester of een combinatie van beide. Mijn voorkeur gaat uit naar polyester, want dat is sterker en verkleurt en verslijt minder bij het wassen. Tenzij je veel in contact komt met vonken of hitte, dan ga je best voor katoen. 

Perfecte werkbroek 

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat de maten van een werkbroek anders zijn dan die van een gewone broek. Vooral de taille, heupbreedte en de lengte van je binnenbeen zijn belangrijk. Bij de perfecte werkbroek moeten de knielappen namelijk exact overeenkomen met de kniehoogte. Let ook op de hoeveelheid zakken. De ideale werkbroek heeft genoeg zakken om al je materiaal in weg te steken. Misschien heeft een collega wel een Snickers werkbroeken is hij daar heel tevreden over? Hou bij het kiezen van de broek ook rekening met de verschillende seizoenen. Denk bijvoorbeeld aan een korte broek voor de zomer. 

Stevige werkschoenen

Naast een geschikte werkbroek zijn degelijke werkschoenen ook een must voor je veiligheid. Afhankelijk van de aanwezigheid van een beschermende neus kan je werkschoenen opdelen in veiligheidsschoenen en in beroepsschoenen. Je kiest best voor veiligheidsschoenen met teenbescherming als er gevaar is voor schokken of scherpe voorwerpen. Beroepsschoenen zijn dan weer beter geschikt als er geen mechanisch risico op de werkvloer is. Als je op zoek bent naar modieuze schoenen die toch veilig en comfortabel zijn, overweeg dan de werkschoenen Sneakers

Fier op jouw merk  

Heb je je eigen bedrijf? Vergeet dan zeker niet om het logo op je werkkledij te laten drukken. Of je kan voor een herkenbare kleur kiezen. Je zal gegarandeerd uitblinken, letterlijk en figuurlijk, én je draagt de bedrijfscultuur zo mee naar buiten. Bovendien wordt het gevoel van samenhorigheid versterkt waardoor de teamgeest meteen ook een boost zal krijgen. Waar wacht je nog op? 

0 Shares:
Relevant