Hoe voorkom en bestrijd ik verschillende soorten ongedierte?

Het kan wel eens voorkomen dat je vreemde beesten in of rondom je huis tegenkomt. Dit betekent nog niet meteen dat je een ongedierteplaag hebt. Je moet natuurlijk wel voorkomen dat het een plaag wordt door het ongedierte te bestrijden. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ongedierte te voorkomen en te bestrijden. Hier worden een aantal tips gegeven over hoe je ongedierte voorkomt of bestrijdt.

Ongedierte voorkomen

De belangrijkste tips om te voorkomen dat je last krijgt van ongedierte in huis zijn dat je je huis goed moet onderhouden en schoonmaken. Maak alle hoeken in je huis goed schoon en zorg ervoor dat stof zich niet kan ophopen in de hoekjes. Ongedierte zal zich namelijk in donkere hoeken nestelen. Je moet er ook voor zorgen dat vuile afwas niet lang blijft staan. Vuil afwas trekt namelijk ongedierte ontzettend aan. Verder is het belangrijk dat je vochtige plekken in je huis vermijdt. Vocht trekt namelijk ongedierte aan. Het is ook goed om mogelijke ingangen voor ongedierte te dichten. Zo kan bijvoorbeeld een mier zijn weg tussen de tegels niet meer vinden. Zo hoef je dus geen mieren bestrijden middel te kopen om de mieren weg te jagen. Zorg ook dat tussen de meubels en de muur geen gaten zijn. Deze gaten zijn namelijk perfect voor ongedierte om zich te nestelen. Verder moet je geen afval in huis laten slingeren om ongedierte te voorkomen.

Ongedierte bestrijden

Je kunt een vakman bellen om te helpen met het bestrijden van ongedierte in huis maar je kunt natuurlijk ook eerst proberen het zelf op te lossen. Hier worden tips gegeven voor het bestrijden van de verschillende soorten ongedierten.

Motten

Motten komen voor op kleding, bekleding en tapijt. Laat je kledingkast regelmatig luchten en schud alle kleren goed uit. Vervolgens was je al je kleding waar motten in zitten. Als dit niet werkt kan je de kleding in vrieszakken in de vriezer bewaren. Verder is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen, ook in de kasten.

Mieren

Mieren kan je het beste bestrijden met heet water. Je kan ervoor kiezen om een scheutje zeepsop toe te voegen aan het heet water. Je moet een paar keer heet water over de mieren gooien om ze te bestrijden. Verder kan je ook citroenschillen in een blender doen en over de mieren gieten.

Termieten

Termieten voeden van dode planten en bomen. Dit betekent dat ze aan het hout van je meubels en vloeren eten. Termieten kunnen niet tegen hete zonnestralen waardoor je ze dus kan bestrijden door de meubels in de hete zon buiten te zetten. Boorzuur is een middel dat goed is om termieten te bestrijden. Leg een stuk hout met boorzuur neer op een plek waar jij vermoedt dat mieren zitten.

0 Shares:
Relevant