Zo houd je je relatie spannend

Als je een fijne, warme liefdesrelatie hebt dan is dat natuurlijk ontzettend fijn. Echter herkent iedereen in een lange relatie wel dat de spanning in het begin van de relatie waarschijnlijk een stuk meer aanwezig was. Na enige tijd word je toch wat comfortabeler bij elkaar. Volgens relatietherapeut Esther Perel staan comfortabel zijn en erotiek allebei aan de andere kant van een continuüm. Dat zou dus betekenen dat het in een hele warme, veilige en comfortabele relatie moeilijker wordt om de erotiek te waarborgen. Gelukkig zijn daar tegenwoordig veel tips voor, zoals het aanschaffen van een dildo bijvoorbeeld. Benieuwd wat je relatie nog meer spannend kan houden? Wij geven tips.

Kijk verder dan de slaapkamer

Hoewel veel mensen natuurlijk de liefde vaak bedrijven in de slaapkamer, is het ook goed om eens verder te kijken dan dat. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat herhaling niet goed is voor de zin in seks. Wanneer ze participanten in een experiment naar dezelfde pornofilm kijken, vonden deze mensen de film op den duur minder interessant dan andere mensen die dezelfde film voor de eerste keer zagen. Spice it up op andere locaties, dus! Ben je niet comfortabel in een locatie buitenshuis, dan zou je altijd binnen jullie huis kunnen kijken naar andere plekken, zoals de badkamer.

Flirty vibes

Hoe paradoxaal het ook klinkt, soms vind je je eigen partner weer aantrekkelijk nadat je zelf bevestiging hebt gehad van het feit dat je goed in de markt ligt. Daarom kan het heel verstandig zijn om even weer met wat nieuwe mensen te flirten en om weer bevestigd te worden in je eigen ‘aantrekkelijkheid’. Dat kan echt weer wat vuur blazen in jullie relatie. Ook vinden sommige mensen het aantrekkelijk om te zien dat hun partner flirt met iemand anders. Mer kej dat dat je juist jaloezie en stress oplevert, dan kun je dat natuurlijk beter vermijden.

Kies voor (seks)speeltjes

Als er een manier is om je relatie weer wat vuur te geven, dan is het het gebruiken van seksspeeltjes wel. Dit zorgt ervoor dat jij en je partner samen weer wat nieuws uitproberen wat voor heel wat rode oortjes kan zorgen in de slaapkamer. In 2020 is de verkoop van seksspeeltjes (waarschijnlijk door de lockdown) ontzettend hard gegaan en zorgde ervoor dat heel veel mensen gingen experimenteren. Of je nou gaat voor een kleine vibrator of grote dildos, de keuze is reuze.

Maak tijd voor elkaar

Misschien wel de belangrijkste tip: zorg dat jullie prioriteit blijven voor elkaar en dat je genoeg quality time samen hebt. Ook al zijn jullie levens nog zo druk, er is vast wel een moment waar jullie even samen kunnen praten, knuffelen en liefhebben. Misschien is het wel mogelijk om een vaste date-avond in te plannen, bijvoorbeeld elke vrijdagavond.

0 Shares:
Relevant