Zo maak je van jouw toiletruimte een echt pareltje!

Ga je bouwen of verbouwen? Of is enkel je toiletruimte aan vernieuwing toe? Een gemiddelde toiletpot gaat zo’n 15 tot 20 jaar mee. Wanneer deze begint te verslijten, kan je dus overwegen om ineens je hele toiletruimte een makeover te geven. Je zult merken dat het aanbod aan wc’s en handenwassers er de laatste jaren enorm op vooruit gegaan is. Het aanbod is veel groter en meer verscheiden dan enkele jaren geleden. Tegenwoordig kan je uit verschillende kleuren, stijlen en afwerkingen kiezen. Op die manier hoeft je toiletruimte geen verwaarloosd klein kamertje meer te zijn, maar maak je er een heus pareltje van dat binnen de stijl van je algehele interieur past.

Comfortabel zitten

Eerst en vooral kies je best een wc die je zowel mooi als comfortabel vindt. De ideale wc hangt best niet te hoog. Wanneer je op je toilet zit, moeten je voeten plat op de grond kunnen staan en zouden je knieën een hoek van 90 graden moeten maken. Test dit dus zeker uit wanneer je een toilet gaat kiezen. Wanneer je heel groot of net heel klein bent, kies je het best voor een hangtoilet. Dit kan je zonder problemen op de hoogte laten installeren die ideaal is voor jou. Met een staande wc kan je de hoogte ervan in principe niet kiezen.

Voor- en nadelen van hangtoiletten en staande toiletten

Staande toiletten werden vroeger standaard verkocht. Ze zijn robuust en zorgen voor een traditionele uitstraling. Vaak hebben deze traditionele toiletten een wat bredere spoelrand die je gemakkelijk kan poetsen met een wc-borstel. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een hangtoilet. Deze wc kan je op de gewenste hoogte laten installeren en ze laten je wc-ruimte ruimer lijken. Bovendien maken ze het poetsen van de toiletruimte en de wc-pot zelf gemakkelijker. Het enige nadeel van een hangtoilet is dat je er ook een inbouwreservoir en een duwplaat voor nodig hebt.

Operatie propere handen

Wanneer je je wc-pot gekozen hebt, is je handwasser aan de beurt. Een handwasser in je toilet is noodzakelijk om een goede hygiëne te kunnen garanderen. De keuze aan handenwassers is enorm. Ze bestaan in verschillende soorten materialen, kleuren en afwerkingen. Door het ruime aanbod aan koudwaterkranen kan je mee de stijl van je handenwasser in je toiletruimte bepalen. Ga je voor wit of zwart, blinkend of mat? Wil je een gewone spoelbak of liever een kom om je handen in te kunnen wassen? Ook hier speelt de grootte een rol. Je moet je handen comfortabel onder de kraan kunnen steken om ze te kunnen wassen zonder dat je de hele ruimte onder spat. Ook dit kan je even uittesten in een speciaalzaak voor badkamers.

0 Shares:
Relevant