Theedrinken op een unieke manie

Zwarte, groene of kruidenthee; de meeste Nederlanders drinken dagelijks een kopje thee. Zo’n warme, dampende drank is heerlijk in de ochtend. In gezelschap is dit zelfs de ideale manier om de dag mee te beginnen. Na water is thee de meest gedronken drank in de wereld. Ook Nederlanders drinken steeds meer thee. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten thee, waardoor er voor iedereen wel een favoriete theesoort bijzit. En wat dacht je van een gezellige middag met vriendinnen? Bijkletsen onder het genot van een pot thee geeft positieve energie. Theedrinken is altijd een goed idee! Maak jouw theemomentje uniek en laat mokken bedrukken. Drink je liever uit een kopje? Ook kop en schotels bedrukken is mogelijk. Hieronder lees je meer over het bedrukken van servies en delen we opvallende weetjes over thee.

Opvallende weetjes over thee

Misschien verwacht je het niet direct, maar over thee valt veel te vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat thee per toeval is ontdekt? Een Chinese keizer dronk altijd alleen maar gekookt water. Tot hij op een dag bij een boom zat en de wind ervoor zorgde dat er blaadjes in zijn kokende water vielen. De blaadjes gaven een kleur aan het water en het rook daarnaast ook nog eens lekker. Na deze ontdekking werd thee een populaire drank in China. Inmiddels geniet de hele wereld van thee.

Wij Nederlanders drinken graag thee. Zelfs zo graag dat we per persoon 100 liter thee per jaar drinken. Dit betekent dat we ongeveer drie kopjes per dag drinken. Alle soorten thee komen voort uit de blaadjes van de dezelfde plant: de Camellia sinensis.

Het drinken van thee heeft een positief effect op onze gezondheid. Door het drinken van thee krijgen we op een gezonde manier vocht binnen. Thee drinken is gezond. Thee verlaagt de kans op hart- en vaatziekten en diabetes. Het drinken van drie kopjes groene of zwarte thee per dag kan er dus voor zorgen dat je langer leeft.

Ben je een groene theeliefhebber? Zet je thee niet op 100 °C graden. De thee krijgt anders een te bittere smaak. Daarom kan je het beste het kokende water even laten afkoelen tot 70-75 °C graden. Vervolgens doe je het theezakje erin, laat je het een aantal minuten trekken en kan je genieten van je heerlijke groene thee.

Bedrukking naar wens

Drink je liever thee uit een mok of kopje? Waar je voorkeur ook naar uitgaat; al het servies kan bedrukt worden naar wens. Wat dacht je van een mok bedrukt met een naam of een kopje met een tekst? Gepersonaliseerd servies is een origineel cadeau voor vrienden, familieleden of collega’s. Het drinken van een drank uit een bedrukte mok of kop maakt het nog smakelijker. Ook zien we regelmatig dat bedrijven bedrukt servies als attentie aan medewerkers en relaties geven. Dit zorgt voor meer verbondenheid met het bedrijf. Een ander positief effect voor het bedrijf is dat de naamsbekendheid op een snelle manier wordt vergroot.

0 Shares:
Relevant