Ginger Gold: Een Trendkleur voor een Warm en Rustgevend Interieur

Ginger Gold combineren

Ginger Gold, de trendkleur van 2022, betovert met zijn warme beige en gele gloed en is de perfecte toevoeging aan elk interieur. Deze fabelachtige kleur straalt een aura van warmte en sereniteit uit, waardoor het ideaal is om een gezellige ambiance te creëren in jouw huis.

Of je nu een vintage, industrieel, botanisch of bohemian interieur hebt, Ginger Gold past er naadloos bij. Deze betoverende kleur vindt inspiratie in de prachtige natuur en de buitenwereld. Naast het gebruik als muurverf, is Ginger Gold tevens ongelooflijk in trend als kleur voor accessoires, meubels en vloerkleden.

 

Welke kleuren vormen een magisch geheel met Ginger Gold?

1. Wittinten

Het introduceren van wit in je interieur zorgt voor een rustgevende sfeer en symboliseert tevens een betoverend nieuw begin. Een combinatie van wittinten met Ginger Gold zorgt voor een zinderende warmte in de ruimte. Farmers Milk is een geliefde wittint die perfect samengaat met Ginger Gold.

2. Diepe kleuren:

Het gebruik van diepe kleuren brengt een vredige atmosfeer in jouw woning. Door Ginger Gold te combineren met rijke en intense kleuren, komt er opnieuw een gevoel van sereniteit tot leven in de ruimte.

3. Statement

Goudtinten, inclusief het majestueuze Ginger Gold, stralen niet alleen warmte uit, maar ook een gevoel van luxe. Je kunt deze kleur als primair element in je interieur gebruiken, maar als je het minder opvallend wilt maken, kun je het ook als een verrukkelijke accentkleur toepassen.

Schilder bijvoorbeeld de muren in neutrale tinten zoals smetteloos wit, beeldschoon beige, of zachtgrijs en voeg verrukkelijke accessoires in Ginger Gold toe, zoals weelderige kussens, elegante plantenpotten, sfeervolle kaarsen en andere decoratieve pronkstukken.

4. Trendkleuren

Ginger Gold muurverf kan perfect worden gecombineerd met andere bekoorlijke trendkleuren, zoals Brandy Brown, Brave Ground Birch Grey, Mushroom Beige, Forest Pine Green en Industrial Grey. In combinatie met de laatste twee tinten krijgt je woning een stoere en robuuste uitstraling. Als je meer warmte wilt toevoegen, kies dan voor Brandy Brown, terwijl de overige kleuren zorgen voor een luchtige en ruimtelijke kamer.

Het samensmelten van Ginger Gold

Bij het bedenken van kleurcombinaties zijn er verscheidene aspecten waarop je kunt letten. Echter is het geen eenvoudige taak om te bepalen welke kleuren perfect harmoniëren. Het is afhankelijk van factoren zoals het gewenste effect en je persoonlijke smaak.

De kleurencirkel van Itten kan je echter een handje helpen bij het bepalen welke tinten een contrast bieden en elkaar prachtig aanvullen. Indien je Ginger Gold wilt samenvoegen met andere kleuren, kan de kleurencirkel als jouw inspiratiebron dienen.

Kleurencirkel van Itten

De kleurencirkel bestaat uit twee adembenemende helften: de warme zijde met kleuren zoals betoverend oranje, gloeiend rood en stralend geel.

De koele zijde heeft tinten zoals magisch paars, weelderig groen en betoverend blauw (zoals Denim Drift en Petrol Blauw). Er bestaan drie fantastische manieren om kleuren op harmonieuze wijze samen te voegen:

1. In harmonie:

Selecteer kleuren die naast elkaar liggen in de adembenemende cirkel. Deze tinten vormen een prachtige combinatie doordat ze op elkaar lijken. Denk aan betoverende combinaties, zoals romantisch roze met hartstochtelijk rood, of sprookjesachtig lila met hemelsblauw. Je kunt deze kleuren subtiel laten terugkomen in meubels, decoraties en zelfs in de muurverf.

2. In contrast:

Als je een zwak hebt voor opvallende kleuren, kun je kiezen voor contrast in je interieur. Kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel, zoals een verwarmende tint en een verfrissende blauwtint, vormen een schitterend geheel. Als je liever geen felle kleuren wilt, kun je ook kiezen voor zachtere nuances van dezelfde contrasterende tinten.

3. Ton-sur-ton:

Bij ton-sur-ton selecteer je een enkele kleur en gebruik je diverse tonen ervan. Dit mag dan misschien wel als eentonig klinken, omdat je binnen één kleurenfamilie blijft, echter zorgt het gebruik van verschillende schakeringen juist voor een betoverende zachtheid en diepgang in jouw interieur.

0 Shares:
Relevant