Refurbished iPhone kopen? – Hier let je op

Op zoek naar een refurbished iPhone? Dan is het belangrijk om tijdens het zoekproces op aantal aspecten te letten. Zo verklein je de kans dat je misschien wel het verkeerde toestel koopt of bij een aanbieder koopt die misschien wel helemaal niet te vertrouwen is? 

Vergelijk Apples met Apples

Voor je gaat beginnen met de zoektocht is het belangrijk om te weten wat voort soort iPhone je wilt kopen. Je hebt namelijk van allerlei verschillende modellen. Het assortiment wat momenteel verkrijgbaar is loopt uiteen van budget modellen zoals de iPhone 8 tot en met de nieuwe iPhone 14 Pro. Allemaal verkrijgbaar als refurbished iPhone, in verschillende kleuren en in verschillende uiterlijke gradaties.

Let op de verschillende gradaties

De meeste refurbished iPhone verkopers maken gebruik van drie verschillende gradaties, ook wel productcondities genoemd. Zo worden meestel de term A grade, B grade en C grade gebruikt en deze staan dan voor: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Ga je vergelijken tussen aanbieders? Bekijk dan altijd welke grade je vergelijkt zodat je een goede vergelijking kunt maken.

Hetzelfde geldt ook voor het kopen van een refurbished iPad. Ook daar wordt gebruik gemaakt van deze drie verschillende productcondities.

Niet alleen prijs belangrijk

Hoewel bijna iedereen als eerst naar de prijs kijkt, is het niet alleen belangrijk. Vaak staat de prijs namelijk in verband met de kwaliteit van het toestel, het bedrijf moet namelijk ergens op besparen om die lage prijs te kunnen aanbieden. Kijk dan ook goed of het prijsverschil ergens door wordt veroorzaakt, bijvoorbeeld door een kortere garantietermijn of door een verslechterde service van het bedrijf. Ook kan het bijleveren van de accessoires tussen de verschillende aanbieders verschillen. Zo levert de ene aanbieder helemaal niets bij de iPhone en levert de andere aanbieder nieuwe oordopjes, een oplaadkabel en zelfs een nieuwe oplaad adapter.

Vergelijk de aanbieders

Je kunt vaak eenvoudig achterhalen hoe de verkopende partijen daadwerkelijk presteren in de markt. Door het lezen van productreviews krijg je snel een goed beeld van het bedrijf. Neem hierbij het prijsaspect mee en je kunt een goede afwijking maken of het een slimme keus is om bij het bedrijf te kopen of dat je beter iets meer geld kunt betalen voor een nog betere aanbieder. 

Uit welk land komt de aanbieder?

Het is goed te merken dat steeds meer bedrijven buiten Nederland actief worden op de Nederlandse markt vanwege de grote vraag naar refurbished producten. Bepaal zelf of je wel zaken wilt doen met een bedrijf dat zich buiten Nederland bevindt. Het kan namelijk veroorzaken dat retour of garantieprocedures een stuk moeilijker verlopen en ook kosten met zich meebrengen. Voorkom verrassingen en zoek eenvoudig uit in welk land het bedrijf zit gevestigd.

0 Shares:
Relevant