Maak het leven makkelijker door elektrische rolluiken aan te schaffen

Er zijn al genoeg zaken om je druk over te maken, zeker als je thuis bent heb je behoefte aan rust. Zo kun je de vaat in een machine reinigen en dankzij de wasdroger kun je zelfs bij stromende regen kleding snel drogen. Wordt het niet tijd om elektrische rolluiken aan te schaffen? Daarmee kun je het wooncomfort verhogen, de temperatuur in huis beter reguleren en het voelt ook veiliger in huis. Gemak dient de mens, kies voor elektrische rolluiken.

Raamdecoratie of rolluiken?

Het voornaamste verschil tussen raamdecoratie en rolluiken is de plaatsing. Gordijnen hangen aan de binnenzijde van de woning terwijl rolluiken buiten worden gemonteerd. De toepassing is ook anders. Zoals de naam raamdecoratie al doet vermoeden maken gordijnen onderdeel uit van het interieur. Ze zijn niet alleen functioneel maar leveren een bijdrage aan de uitstraling en gezelligheid in de woning. Bij rolluiken gaat het voornamelijk om de praktische voordelen. Je brengt meer privacy in huis, je kunt de ruimte geheel verduisteren, warmte en geluid wordt voor een groot deel geweerd. Als het weer buiten vaak verandert dan kan het wel onhandig zijn om steeds de rolluiken te openen en sluiten.

Waarom elektrische rolluiken?

Eigenlijk is er niet eens zoveel verschil tussen standaard rolluiken en elektrische rolluiken. Sterker nog; als je reeds rolluiken bezit dan is de kans groot dat je ze kunt voorzien van een motor. De Somfy motoren worden namelijk los geleverd van het rolluik. Daarmee heb je meer keuze in merken en modellen. Dit biedt meer vrijheid om de keuze af te stemmen op persoonlijke voorkeuren en het beschikbare budget. De motor wordt namelijk gekoppeld aan het rolsysteem en vervangt hiermee de manuele beweging die je normaal gesproken zelf uitvoert. Het is uiteraard van belang dat de motor sterk genoeg is om het systeem in beweging te brengen.

Extra voordelen van elektrische rolluiken

Naast het gebruiksgemak zijn er nog meer voordelen om rolluiken te automatiseren. Zo is er anti-diefstal systeem dat het lastiger maakt om het rolluik te forceren. Dit remt dieven af, bij het zien van dit systeem zullen ze direct omkeren en op zoek gaan naar een minder inspannende uitdaging. Daarnaast is het een groot voordeel dat je elektrische rolluiken kunt automatiseren door bijvoorbeeld een tijdklok in te stellen. Zo kun je de luiken in de ochtend laten openen en in de avond weer laten sluiten als het buiten donker wordt. Als je helemaal in luxe wilt leven dan koppel je een lichtsensor of temperatuur meter die het systeem in werking stelt als het te warm wordt in huis. Alles wat je nodig hebt om rolluiken elektrisch te maken vind je op de Somfy site. Je kunt hier tevens dealers vinden bij jou in de buurt.

De rolluiken aan de buitenzijde zijn weer te koppelen aan allerlei andere smart home toepassingen. Vaak wordt er een combinatie met IP-camera’s gemaakt, ook op afstand bedienbare binnen- en buitenverlichting is populair. Via het Somfy TaHoma systeem kun je producten van meerdere merken aan elkaar koppelen waarmee je nog meer toepassingen kunt automatiseren. Waarom zou je het moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

0 Shares:
Relevant