Beste wandelschoenen: zo vind je ze

Niets zo vervelend dan wandelen op oude schoenen of gympen waardoor je halverwege de tocht last krijgt van blaren of ander ongemak. Goede wandelschoenen bieden hiervoor de uitkomst. Maar hoe vind je nou precies de allerbeste wandelschoenen? Wij vertellen het jou in deze blog! 

Allereerst is het goed om natuurlijk te vertellen dat niet elke voet hetzelfde is. Hierdoor kan het zo zijn dat een schoen die bij iemand anders heel goed werkt, niet voor jou werkt. Dat kan soms frustrerend zijn en de zoektocht naar de beste wandelschoenen langer maken dan gehoopt. 

Wat voor wandelingen ga je maken?

Welke wandelschoen het beste bij jou past, maar ook als je op zoek bent naar outdoor laarzen, is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk wat voor een wandelingen je gaat maken. Er zijn namelijk verschillende soorten wandelschoenen. Denk bijvoorbeeld aan een simpele wandelschoen voor in Nederland of België. Of een hele gespecialiseerde schoen voor flinke tochten in de bergen. Je kan je zo voorstellen dat een wandelschoen voor in de bergen niet zo prettig loopt als je door het vlakke Nederlandse landschap wandelt. Of andersom. 

Een ander punt wat belangrijk is, is wat voor tochten je wilt gaan maken. Ga je dagtochten maken of wandel je straks met een zware backpack van berghut naar berghut? Dagrugzakken zijn veel lichter dan een backpack met eten en een tent voor een aantal dagen. Dit extra gewicht komt dan op je voeten terecht, waardoor je sneller last kunt krijgen van blaren of drukpunten. 

Lichamelijke ongemakken

Maar lichamelijk zijn er nog meer dingen waar je op kunt letten. Als je zwaarlijvig bent is de kans groot dat je meer ondersteuning nodig hebt in een wandelschoen. Hetzelfde geldt voor als je brede en volle voeten hebt, dan is een wandelschoen met een lage leest niet prettig. Je voet kan dan letterlijk geen kant op. En ga je vaak door je enkel? Of heb je snel last van blaren? Als je last hebt van je enkel wil je ondersteuning. Blaren komen vaak door drukpunten of wrijving in de schoen. Misschien omdat de schoen net een maat te klein is of omdat je jouw veters te strak strikt. 

Het vinden van de perfecte wandelschoen heeft ook te maken met je ervaring. Als je naar een winkel gaat om schoenen te passen dan is het verstandig om eerst een flinke wandeling te maken richting de winkel. Waarom? Want op deze manier kun je het allerbeste de wandelschoenen uittesten. Als je voeten in ruststand staan, zijn ze minder opgezwollen. Door direct te checken hoe schoenen zitten als je voeten al zijn opgewarmd is de kans groot dat je de juiste schoenen uitzoekt. 

Informatie en advies

Laat je goed informeren door een deskundige winkel. Het aanbod is groot en je hebt dus ook verschillende soorten wandelschoenen. Goed advies is daarom belangrijk. Laat je goed informeren voordat je een wandelschoen aanschaft en denk vast na over de bovenstaande punten. Dan is kan dat jij de allerbeste wandelschoen voor jouw voeten aanschaft het allergrootst.

Op zoek naar een mooie wandeling om jouw nieuwe schoenen uit te testen? Kijk deze wandelingen eens!   

0 Shares:
Relevant