4 cadeautips voor in de keuken

little girl cooking
Photo by Daria Obymaha on Pexels.com

Met de feestdagen in zicht, ben je wellicht druk in de weer op zoek naar de leukste cadeaus. Maar heb je al eens gedacht aan keukenessentials? Hier maak je iedereen blij mee, want ze zijn altijd bruikbaar. Wie is er tenslotte geen fan van trendy snufjes die helpen bij het klaarmaken van je diner? Bovendien is een open keuken al even een trend, waardoor het verschil met de woonkamer een stuk kleiner geworden is. Aandacht besteden aan de uitstraling aan dit deel van je huis is daarom een must. Volgende cadeautips voor in de keuken vergemakkelijken je zoektocht alvast. 

  1. Kookboek: laat je inspireren 

Met een kookboek maak je in no-time een origineel gerecht klaar. Zelfs de meest onhandige koks slagen erin om aan de hand van de gedetailleerde stappen een heerlijk diner op tafel te zetten. Altijd handig dus als je er één (of een hele collectie) in je keukenkast hebt liggen die je er makkelijk bijneemt om wat inspiratie op te doen. Twee populaire exemplaren van dit jaar zijn Java van Maureen en Cuisine Carine van Karine Gaasterland, waarmee je ongetwijfeld iedereen een plezier mee doet. 

  1. Airfryer: In no-time een diner op tafel 

Je ziet hem bijna in elke eigentijdse keuken staan: de airfryer. Een compacte oven die door middel van hete lucht in een mum van tijd je fishsticks, zelfgemaakte frietjes of ovensnacks bakt. Bovendien geen geknoei met bakplaten, olie en voorverwarmen waardoor je er heel wat tijd mee bespaart tijdens het klaarmaken van je diner. Voornamelijk onmisbaar dus voor mama’s of papa’s waarbij de kinderen vaak ongeduldig wachten op hun avondeten, of waarvan de work-life balans nogal hectisch kan zijn. 

  1. Pastamachine: draai pasta als een echte Italiaan

Niets makkelijker dan pasta koken die je even geleden in de supermarkt hebt gekocht. Maar hoe dan ook, zal deze nooit even lekker smaken als slierten gedraaid van zelfbereid deeg. Met een pastamachine draait elke beginner zijn eigen tagliatelle als een echte Italiaan. Niet iets wat iedereen op zijn keukenwerkblad heeft staan, maar wel absoluut een essential voor wie maar geen genoeg kan krijgen van het Italiaans gerecht. 

  1. Stijlvolle glazen voor een leuke toets

Een lekker diner smaakt nog beter aan een stijlvol gedekte tafel, niet? Het zijn uiteindelijk de kleine details die de avond volledig afmaken. Om die reden zijn fancy drinkglazen een leuk cadeau. Houdt iemand bijvoorbeeld van cocktails? Ga dan voor trendy cocktailglazen. Voor een rosé liefhebber kies je dan weer beter voor klassieke wijnglazen.

0 Shares:
Relevant