Is raamfolie gemakkelijk aan te brengen?

black woman holding dog near window
Photo by Samson Katt on Pexels.com

Vaak wordt er gedacht dat het aanbrengen van raamfolie heel erg moeilijk is. Dat is niet het geval. Alleen is het wel een klusje waar je jouw aandacht bij moet houden. Mensen zeggen dat het een lastig klusje is omdat er een lijmlaag bij komt kijken. Het plakken van raamfolie met een lijmlaag is ook wel iets lastiger. Dit is ook omdat er dan vaak wordt geprobeerd om zonder water te plakken. Het risico hiermee is alleen wel dat het gelijk vast zit. Je kunt dan niet meer corrigeren. Daarom wordt ook bij folies met een lijmlaag aangeraden water te gebruiken. Hierdoor zit het niet gelijk vast en kun je het nog corrigeren. Vind je het toch echt te eng om raamfolie met een lijmlaag te plakken? Dan is er altijd nog een uitweg en dat is statisch raamfolie. Dit folie plakt door middel van statische elektriciteit. Hier komt dus geen lijm bij kijken. Je kunt het raamfolie hergebruiken en ook nog eens gemakkelijk opnieuw plakken. Zorg er wel altijd voor dat het folie stofvrij opgeborgen wordt. Dit is nodig om het nogmaals mooi op het raam te krijgen.

Hoe breng je raamfolie aan?

Zoals hierboven al kort gezegd is het aanbrengen gemakkelijk maar wel een precieze klus. Daarom is het aan te raden om eerst goed door te lezen wat je moet doen. Zo weet je voordat je begint precies welke stap volgt. Hierdoor worden minder fouten gemaakt die niet meer op te lossen zijn. Natuurlijk heb je ook een aantal hulpstukken nodig. Voor het plakken heb je een rolmaat, rakel, mesje en plantenspuit nodig. Met de rolmaat meet je zowel het raam als het raamfolie. Vervolgens snijd je dit op de maat die je nodig hebt met het mesje. Als je dit hebt gedaan maak je het raam grondig schoon met warm water en een druppel afwasmiddel. Vervolgens spray je het raam nat met de plantenspuit. Hierna haal je een stukje van de beschermlaag los en begin je met plakken in een hoek. Zo ga je verder over het raam totdat het raam compleet beplakt is. Als dit is voltooid en het folie mooi op het raam zit ga je het water verwijderen. Dit kan gemakkelijk met het rakeltje. Je wrijft van het midden naar de zijkanten. Leg wel handdoeken neer onder het raam. Want er komt flink wat water achter het raamfolie vandaan. Als je deze stap hebt voltooid kun je genieten van het pracht resultaat.

Is raamfolie gemakkelijk te verwijderen?

Dan is het natuurlijk nog de vraag of het gemakkelijk te verwijderen is. Over het algemeen is raamfolie gemakkelijk te verwijderen. Statisch raamfolie is heel gemakkelijk van het raam af te halen omdat hier geen lijmlaag op zit. Een folie met een lijmlaag daarentegen is net even wat lastiger. Hier kunnen namelijk wat lijmresten van achterblijven. Zit het raamfolie heel erg vast aan het raam? Dan is het aan te raden het folie iets te verwarmen met een föhn op de laagste stand. Hierdoor wordt de lijmlaag week en kun je het gemakkelijk verwijderen. Houd de föhn niet te lang op het raam want je wilt geen thermische breuken. Lijmresten die achterblijven op het raam kun je gemakkelijk verwijderen met stickeroplosser.

0 Shares:
Relevant