Beste Soundbars van 2024

Samsung HW-Q90R Soundbar

Als je optimaal van je films of muziek wilt genieten dan zal je goede boxen in huis moeten halen. Nu zijn er alleen wel een hele hoop verschillende soorten geluidsystemen te vinden waar je uit kunt kiezen. Je kunt ervoor kiezen om een soundbar te kopen. Hiermee weet je zeker dat je optimaal van je geluid kunt genieten. Wil je weten wat een soundbar is en welke soundbars je zou moeten overwegen? Lees dan snel verder om hier achter te komen, we laten het je vandaag allemaal zien!

Wat is een soundbar precies?

Voordat we ingaan op de beste soundbars is het handig om stil te staan bij wat een soundbar eigenlijk is. Een soundbar is een slank, langwerpig apparaat dat meerdere afzonderlijke luidsprekers naast elkaar bevat. Hij kan aan de muur onder je TV worden gemonteerd of plat op je TV-standaard voor uw televisie worden geplaatst. Het verbindt met je TV via een enkele kabel, zodat er niet veel draden zijn om je  zorgen over te maken. Met home cinema worden verschillende luidsprekers rond de kamer geplaatst. Een soundbar is de eenvoudigste manier om het geluid op je TV te verbeteren. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn heel eenvoudig in te stellen. Wat het geluid betreft, zijn ze veel beter dan de tv-luidsprekers. Neem er een met een sub woofer voor een cinematografisch surround effect.

De beste soundsbars voor in huis

Nu je weet wat een soundbar is, is het tijd om stil te staan bij de verschillende opties die je zou moeten overwegen. Door te kiezen voor een van de onderstaande soundbars weet je echt zeker dat het geluid optimaal door het huis te horen zal zijn. Ze zijn zeker niet goedkoop, maar ze zijn het de prijs meer dan waard:

  • Samsung HW-Q90R Soundbar

De Samsung HW-Q90R was het vlaggenschip van het merk voor 2019 – en in 2020 is het nog steeds onze beste keuze. Hij ondersteunt niet alleen object-gebaseerde audio in de vorm van zowel Dolby Atmos als DTS:X, maar het is ook het enige model uit 2019 dat dit bereikt met echte achter luidsprekers en vier naar boven gerichte drivers. Zelfs in 2020 komt geen enkele andere geluidsbalk in de buurt van de volledige Dolby Atmos en DTS:X-ervaring. Dankzij de tuning van Harman Kardon klinkt de HW-Q90 zelfs goed met muziek. Een fatsoenlijke set functies en volledig gespecificeerde HDMI-aansluitingen maken een bijna vlekkeloos pakket compleet, zolang je dit dure pakket natuurlijk kunt veroorloven.

  • Sony HT-X8500 Soundbar

Gezien het feit dat concurrerende Dolby Atmos-compatibele soundbars meestal voor het dubbele van de prijs verkopen, is Sony’s HT-X8500 tenminste wel te betalen. Dit kan worden toegeschreven aan connectiviteit en functies, maar wat echt verrassend is is hoe geweldig de HT-X8500 klinkt.  De sleutel tot de prestaties van de HT-X8500 is Sony’s eigen Vertical Sound Engine. Door te werken met Dolby Atmos en DTS:X content ontstaat een bijzonder effect dat de Dolby Atmos films echt mooi laat klinken. Ideaal voor bij jou in huis.

  • Samsung HW-Q70R Soundbar

Samsung’s in Californië gevestigde audiolab is steeds bekender aan het worden. In de afgelopen jaren heeft het lab het bedrijf geholpen bij het samenstellen van de bekroonde Samsung HW-M650, de krachtige Dolby Amtos-ready Samsung HW-N850, en de Samsung HW-Q70R. Dit is een soundbar die is ontworpen om bij te blijven bij de Koreaanse gigantische QLED TV’s van 2019. De Samsung HW-Q70R vertegenwoordigt een herziene versie van vorig jaar HW-N650 en hoewel het nieuwe model meer kost zal je wel gebruik kunnen maken van Dolby Atmos en DTS:X.

  • Sennheiser Ambeo 3D Soundbar

Sennheiser is het meest bekend geworden zijn assortiment hoofdtelefoons en professionele microfoons, maar het heeft onlangs ook zijn ambities uitgebreid naar huisaudio. Dit hebben ze gedaan door de introductie van zijn nieuwe Ambeo Soundbar.  De omvangrijke soundbar is voorzien van de nieuwste audiotechnologie, met inbegrip van Dolby Atmos en DTS: X voor de meest optimale  audio. Ook vind je hier de eigen Ambeo. Dit is het virtuele 3D systeem van Sennheiser.

Tips voor het kopen van een soundbar

Als je een soundbar wilt kopen voor bij jou in huis dan is het handig om rekening te houden met een aantal verschillende factoren. We hebben de belangrijkste factoren hieronder even voor je op een rijtje gezet:

  • Waar zet je hem neer

Waar je jouw TV plaatst en hoeveel ruimte je hebt rond je TV kan bepalen welke soort soundbare het beste is om te kiezen. De soundbars zijn veelzijdig als het gaat om installatie. Ze zijn gemaakt om aan de muur te hangen of om onder (en voor) je TV te liggen. De opstelling is vaak eenvoudig. Als je TV op een tafel of credenza staat, plaats je de geluidsbalk op dezelfde tafel onder scherm. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt tussen de onderkant van de TV en de tafel. Als je TV aan de muur is bevestigd, monteer dan je soundbar aan de muur direct onder de TV. Sommige soundsbars worden zelfs geleverd met montagekits om van een doe-het-zelf installatie een makkie te maken. Voor je het weet heb je een goede soundbar in huis voor al het geluid.

  • Moet ik kiezen voor actieve of passieve soundbars?

Passief betekent dat de geluidsbalk geen ingebouwde eindversterker heeft en dus een ontvanger of versterker nodig heeft om te kunnen werken. Ze hebben echter wel betere luidsprekers – en betere luidsprekers betekenen een beter geluid. Het resultaat is dat een passieve geluidsbalk u iets meer kost en dat u meer componenten aan elkaar moet koppelen. Je hebt ook een traditionele sub woofer aansluiting nodig als je extra lage tonen wilt. Actief betekent dat de geluidsbalk wordt geleverd met ingebouwde versterkers die alles van stroom voorzien, evenals kanaalprocessoren die de linker-, rechter- en midden luidsprekers in de geluidsbalk van elkaar scheiden. Dit betekent geen extra ontvanger om aan te sluiten (of te kopen) en natuurlijk minder draden met een all-inclusive apparaat.

0 Shares:
Relevant