Beste E-readers van 2024

Amazon Kindle Oasis e-reader getest als beste

Een E-reader is een van de beste aanwinsten die je maar kunt maken. Je kunt het in feite zien als een digitaal boek. Door middel van een E-reader zal je in staat zijn om aanzienlijk wat geld te besparen op je boeken. Daar komt natuurlijk bij dat een E-reader veel makkelijker is om overal mee naar toe te nemen, al helemaal als je normaal gesproken dikke boeken leest. Door middel van een van deze E-readers weet je zeker dat optimaal kunt gaan lezen. Niet iedereen vindt een dergelijk product fijn, er zullen altijd mensen die toch de voorkeur geven aan een papieren boek. De enige manier om er achter te komen tot welke groep je behoort is door de E-reader een kans te geven.

De beste E-readers van dit moment (2020)

Voor de aanschaf van een E-reader zijn er ontzettend veel mogelijkheden om voor te kiezen. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we de beste E-readers van 2020 hieronder even voor je op een rijtje gezet

  • Amazon Kindle Oasis

Amazon’s laatste Kindle Oasis is een kleine verbetering van het model van 2017. Het is op dit moment de beste Kindle die beschikbaar is, maar het is ook gelijk de duurste. Dus wat maakt het zo’n geweldig apparaat? Met een prachtig 7-inch display, een pixeldichtheid van 300 pixels per inch en goed geplaatste navigatieknoppen is de Kindle Oasis een uitstekend apparaat. Amazon beweert dat de Kindle Oasis tot zes weken kan meegaan met een enkele batterij, hoewel je hem waarschijnlijk na een week of twee gebruik toch wel moet opladen (afhankelijk van uw instellingen). Het is nog steeds meer dan goed genoeg voor de meeste mensen, en het is indrukwekkend dat het zo lang kan duren gezien de dikte van het apparaat is.

  • Kobo Libra H2O

Als je op zoek bent naar een E-reader die toegang heeft tot een grotere bibliotheek, dan kun je de Kindle dumpen en kiezen voor de Kobo Libra H2O. Kobo’s e-book reader heeft een groot 7-inch E-inkt display met een 300-pixels per inch (PPI) resolutie, zodat je boeken er altijd helder en natuurlijk uitzien. Omdat E-reader displays blauw licht uitstralen helpt Kobo’s ComfortLight Pro om de blootstelling aan blauw licht te verminderen. Als het scherm helemaal is ingesteld, krijgt het een warme tint die de impact van blauw licht minimaliseert als je ‘s nachts leest. De Libra H2O is ook volledig waterdicht, dankzij een IPX8-classificatie. Dat betekent dat je in bad of op het strand kunt lezen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over jouw E-reader.

  • Amazon Kindle Paperwhite

De Kindle Paperwhite kreeg eindelijk een face-lift in 2018. Hoewel het al lang een populaire keuze is, maken enkele kleine updates van de Kindle Paperwhite het een nog betere optie voor de gemiddelde lezer. Ten eerste biedt de Kindle Paperwhite een prachtig display met een hoge resolutie en een pixeldichtheid van 300 pixels per inch. De verhoogde rand is vervangen door een rand die gelijk is aan het display. De verandering maakt de nieuwe Paperwhite iets gestroomlijnder en nog dunner dan voorheen. Deze 6-inch e-book reader is licht en gemakkelijk met één hand vast te houden tijdens het lezen.

  • Kobo Clara HD

De Kobo Clara HD heeft een prachtig 300 PPI-scherm en 8 GB aan opslagruimte – net als de Kindle Paperwhite. De batterij is goed genoeg om ongeveer een maand te kunnen lezen met een enkele lading. Deze E-reader biedt dezelfde innovatief verlichte ComfortLight Pro als de duurdere modellen in het Kobo assortiment. Deze functie maakt gebruik van rode en oranje LED’s om het scherm te verlichten zonder dat er blauw licht nodig is, wat tot slaapproblemen kan leiden.

Waar op letten bij een E-reader kopen

Wil je een optimale aankoop maken dan is het handig om op een aantal verschillende factoren te letten. Door hierop te letten weet je zeker dat je de juiste keuze zal maken.

  • Het soort scherm

Als je een e-reader kiest, vraag jezelf dan af of je het niet erg vindt om boeken op een LCD-scherm te lezen of dat je de voorkeur geeft aan het meer papiervormige uiterlijk van iets als E-inkt. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. E Inkt heeft de neiging om de belasting van de ogen te verminderen en de levensduur van de batterij sterk te verbeteren. Een LCD-scherm kan kleuren weergeven en wordt meestal ook geleverd met touchscreen mogelijkheden. Dan heb je de hybride e-readers zoals de nieuwere E-inkt Kindle en Barnes & Noble Nook, die zowel een elektronisch papieren display als een LCD-touchscreen hebben.

  • De afmetingen

Gelukkig zijn er allerlei opties als het gaat om de grootte. Aan de kleinere kant is Amazon’s basis Kindle of Barnes & Noble’s Nook Glowlight+, die vrij licht en gemakkelijk mee te nemen zijn onderweg. Dan heb je grotere exemplaren zoals de Kindle Fire HDX 8.9, Apple iPad en de gecertificeerde ginormous Apple iPad Pro. Tenzij je een kangoeroe bent, pas je die niet snel in je zak. Maar ze zijn vrij goed als je waarde hecht aan een scherm met een wat groter formaat.

  • De bediening van de E-reader

Bedieningselementen voor e-reading-apparaten zijn meestal gebaseerd op knoppen, touchscreens of een combinatie van beide. Bedieningselementen op basis van knoppen vereisen minder stroom en zijn nauwkeuriger, maar kunnen omslachtiger in het gebruik zijn. Touchscreens zijn meer intuïtief, maar kunnen sneller je batterij leeg maken. Dit laatste lijkt echter steeds populairder te worden als de interface bij uitstek, zelfs voor op E-inkt gebaseerde schermen.

Wij raden je echt aan om de aanschaf van een E-reader te overwegen. Door middel van een is het een stuk eenvoudiger om overal te lezen. De informatie uit dit artikel maakt het in ieder geval al een stuk eenvoudiger om te juiste keuze te maken. Belangrijk is dat je een E-reader kiest die aansluit bij wat je zoekt. Of je nu zoekt naar een goedkoop product of naar een E-reader met een hoop functies, er is voor iedereen wel een goede keuze te vinden. Voor je het weet ben ook jij voorzien van een prima E-reader!

0 Shares:
Relevant