Beste Stephen King Boeken top 10

een van de beste verfilmde stephen king boeken ooit: de shining

Sommige schrijvers schrijven meer dan anderen. Een van de schrijvers die ontzettend veel boeken op zijn naam heeft staan is Stephen King. Ontzettend veel mensen vinden het leuk om de verhalen van deze man te volgen. Dit komt met name door het feit dat de verhalen vaak super spannend zijn om te lezen. Als je nog op zoek bent naar een leuk boek om te lezen dan raden wij je aan om dit artikel goed door te nemen. We hebben vandaag namelijk een selectie gemaakt met dé beste Stephen King boeken ooit!

  • The Shining

The Shining is Stephen King op zijn best. Het verhaal vertelt over een vader die zijn vrouw en zoon naar het velaten hotel brengt tijdens een  sneeuwstorm. Het boek beschrijft in details over de waanzin van de vader die de veiligheid van zijn familie in gevaar brengt.  De film van Jack Nicholson uit de jaren zeventig is een van de meest gedenkwaardige van allemaal. Het verhaal is nu een sprookje van legendes geworden en heeft veel aspirant-schrijvers geïnspireerd om in de voetsporen van King te treden.

  • Carrie

Carrie zou je doen geloven dat je het als introverte tiener in het Amerika van de jaren ’70 niet echt leuk zou hebben. Het is het boek dat King voor het eerst onder de aandacht bracht als een klassiek verhaal over wraak met een bloederige bovennatuurlijke wending. Bijna 90% van dit boek is één lange beschrijving die gaat over huiselijk geweld, pesten en de vernedering van de verlegen tiener Carrie. Door het hele boek heen wens je dat Carrie’s pesters hun verdiende loon krijgen. Als dat dan eindelijk gebeurt, wens je dat je die gedachte niet had gehad.

  • IT

Een verhaal over de kindertijd, vriendschap, liefde en een moorddadige bovennatuurlijke clown die alles wil verpesten. Dat is het verhaal van IT in een notendop. Dit is waarschijnlijk het meest populaire boek van dit moment van KIng. Het boek is al bewerkt tot een zeer populaire miniserie en een film. Het boek met een griezelige clown in het middelpunt staat vooral in het teken van de vriendschap die de hoofdrolspelers met elkaar delen. Uit de dialogen die King aan zijn personages geeft, kun je opmaken hoezeer King de manier begrijpt waarop kinderen zich gedragen.

  • The Dark Tower

The Dark Tower is King’s eigen versie van Game of Thrones, een epische 8-serie verhaal dat zich afspeelt rond een toren die alle werelden van Stephen King met elkaar verbindt. Er is een slechte tovenaar die erop uit is om de torens te vernietigen en zo de wereld te vernietigen. En er is een held die erop uit is om hem te stoppen. The Dark Tower is een ode aan Stephen King door Stephen King zelf. Verwijzingen naar al zijn oude werk zoals The Shining, It, Carrie, etc. zijn door het hele verhaal heen terug te vinden.

  • Cujo

Cujo is een nachtmerrie voor hondenliefhebbers. King neemt de beste vriend van de man en maakt hier een uniek verhaal van. Een aardige vriend die plotseling verandert in een monster combineert horror met duistere humor. Dit boek schrikt niet terug voor geweld, de Hond is dan ook echt een monster wat voor de nodige slachtoffers zorgt. Als je van honden houdt, dan is dit boek niet voor jou. Voor anderen is dit wel een goed boek om te lezen. Het geeft je een zeer unieke kijk op gewelddadige huisdieren. Dit boek is spannend van het begin tot het eind.

  • Misery

In Misery wordt een auteur gevangen genomen door een gekke fan. Een overlevingsverhaal dat de relatie die de kunstenaars met hun fans hebben maakt dit een bijzonder boek om te lezen. Je kunt het niet laten om te voelen dat King veel van zichzelf in de schoenen van zijn hoofdpersoon heeft geschoven. In het hele boek staat de auteur voor lastige keuzes en houdt hij je op het puntje van je stoel. Jij maakt je natuurlijk zorgen om het lot van je hoofdpersoon. Misery heeft enkele een van de meest verachtelijke schurken aller tijden. Dit is een van de redenen waarom het boek zo goed is om te lezen. Misery werd bewerkt tot een fantastische film die echt aansluit bij het boek.

  • The MIst

Dit is het verhaal van onschuldige burgers die vastzitten in een supermarkt, wanneer er een plotselinge invasie van monsterlijke wezens plaatsvindt. Het boek is echt een klassieke horror en heeft grote slechte monsters om het te bewijzen. Toch is dat niet waar het boek over gaat. De supermarkt en de crisis van de gigantische verslindende insecten worden al snel bij verhalen in een verhaal dat zich vooral wil richten op de fragiele staat van het menselijk bestaan. Alles, van religie tot vriendschap en loyaliteit, komt aan bot in dit deprimerende verhaal over domme mensen die willen overleven.

  • Christine

Stephen King heeft verhalen verteld over kwade baby’s, kwade tieners en kwade honden. Als je dacht dat dit alles is dan heb je het mis, dit boek gaat namelijk om een boze auto. Het uitgangspunt is absurd. Hoe kan een auto ooit angstaanjagend of eng zijn? Maar Stephen is de meester van de horror en hij krijgt het toch voor elkaar. Een tiener die een nieuwe auto krijgt, ontdekt dat al zijn vrienden één voor één dood gaan door mysterieuze omstandigheden. Hij weet niet dat dit alles te maken heeft met zijn auto, die bezeten blijkt te zijn door een kwade ziel.

Er zijn natuurlijk nog veel meer bijzondere boeken van Stephen King te vinden die je zeker zou moeten lezen. Heb je echter niet de tijd om alle boeken te ontdekken dan zal je met deze selectie wel even vooruit kunnen. Door te kiezen voor deze boeken weet je zeker dat je tijdens het lezen met kippenvel zal zitten. Het zijn spannende boeken die altijd weer tot de verbeelding zullen spreken. Het is niet voor niets een van de bekendste schrijvers ooit!

0 Shares:
Relevant