Communie- of lentefeest: tips en tricks voor de grote dag

Ze worden zo snel groot. Een cliché als een huis maar o zo waar. Jouw kleine spruit viert binnenkort een belangrijke mijlpaal in zijn of haar leven. Zoiets mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Met deze tips en tricks wordt het een onvergetelijke dag!

1. Themafeestje

Je kan gaan voor een klassiek communie- of lentefeest, maar jouw oogappel zal nog meer genieten van zijn of haar speciale dag als alles in een thema is waar hij of zij helemaal gek op is. Bespreek samen realistische en haalbare ideetjes en ga op zoek naar een leuke locatie. Nadien kunnen jullie props beginnen shoppen om je locatie en thema vorm te geven. Denk aan leuke tafeldecoratie, ballonnen en een themataart. Wat je natuurlijk ook kan doen en zeker niet mag vergeten is lentefeest kaartjes zelf maken. Laat je creativiteit de vrije loop: met foto, zonder foto of een originele tekst. Maak je gasten alvast duidelijk wat voor thema het feest zal hebben.

2. Say cheese!

Je wil elk moment van zo’n belangrijke dag graag vastleggen op foto. En supermom als je bent, doe én kan je graag alles zelf. Zelf foto’s maken is fijn, maar vergeet niet dat je die dag meerdere rollen op jou hebt te nemen: gastvrouw, event planner, entertainer en last but not least trotse moeder natuurlijk. De rol van fotograaf laat je misschien beter aan iemand anders over. Neem geen risico’s en kies voor een professionele fotograaf. Zo genieten jullie jaren later nog steeds van deze prachtige kiekjes.

3. Smullen en genieten

Let’s talk food! Zonder twijfel één van de belangrijkste dingen op een feestje. Is het eten lekker, dan is de kans groot dat je gasten jou jaren later nog bejubelen. Daarvoor hoef je het heus niet zelf bereid te hebben. Ga voor hetzelfde principe als voor de foto’s: besteed het uit! Vraag tips aan vrienden over goede cateraars en bespreek op voorhand wat er mogelijk is. Leg zeker uit wat het thema van het feest is en bekijk samen of er bepaalde gerechten in het thema gemaakt kunnen worden.

4. Bedankjes

Het feest zit erop. Moe maar voldaan zwaai je je gasten uit. Geef hen nog een aandenken aan deze onvergetelijke dag. Wil je zelf communiekaartjes maken? Vergeet dan ook de bedankkaartjes niet! Een gebaar dat je gasten zeker zullen appreciëren. Vul eventueel aan met een gepersonaliseerd cadeautje zoals een bellenblaas met foto, een zeepje of een cactus. Het zijn maar ideetjes!

0 Shares:
Relevant