Beste Home Entertainment Sets van 2024

home entertainment sets: deze moet je hebben in 2020

Een Home Entertainment Set zorgt voor een theaterachtige ervaring in je eigen huis. Maar wat houdt dat precies in? Het snelle antwoord is dat er eigenlijk geen snel antwoord op deze vraag te geven is. Een Home Entertainment Set kan zo eenvoudig zijn als een paar AV-apparaten in je woonkamer tot zo complex als een volledig gerenoveerde thuisbioscoop. De Home Entertainment Sets moeten zorgen voor een hoogwaardige video-ervaring en een meeslepende audio-ervaring die je favoriete films tot leven brengt. Door middel van een goede Home Entertainment Set zal je echt alles uit jouw films kunnen halen. In dit artikel zullen wij je alles laten zien wat je moet weten over het kopen van een goede Home Entertainment Set voor bij jou thuis!

De beste home entertainment sets

Er zijn talloze soorten home entertainment sets waar je voor kunt kiezen bij jou thuis. Hieronder kan je de beste opties van dit moment allemaal terugvinden:

  • Yamaha YHT-4950U

De beste Home Entertainment Set moet je een geweldig geluid geven, zonder dat je een tweede hypotheek hoeft af te sluiten. Op dit moment denken we dat de Yamaha YHT-4950U de beste keuze is om voor te gaan. De compacte luidsprekers leveren een helder en indrukwekkend geluid, dat vooral uitblinkt bij filmgeluid. De sub woofer helpt hier zeker bij, met een flinke impact bij elke kogel, elke explosie en elke stoot. De extra functies van dit product maken het echt een topkeuze. Er is een Bluetooth-verbinding voor het streamen van muziek en Yamaha’s YPAO-kamerkalibratie om je te helpen de beste geluidskwaliteit te krijgen, ongeacht de grootte of de vorm van je woonkamer.

  • Logitech Z506

Logitech heeft met de Z506 een uitstekende Home Entertainment Set gemaakt voor niet al te veel geld. Je krijgt vijf luidsprekers en een sub woofer, en de geluidskwaliteit – met name de lage tonen – is uitstekend. We denken dat het aanzienlijk beter is dan andere systemen in dezelfde prijsklasse. Veel mensen waarderen hoe eenvoudig het is om hem in te stellen en te gebruiken. De Z506 is eenvoudig genoeg om binnen enkele minuten een volwaardige surround sound te hebben. Het moet gezegd worden het geluid natuurlijk niet kan tippen aan de optie van hierboven. Maar dat kan je ook niet verwachten voor deze prijs.

  • Jamo Studio Series S 803

Kleine ruimtes kunnen een echte uitdaging zijn voor surround sound. Veel Home Entertainment Sets kunnen slecht of ‘out of tune’ klinken. Gelukkig is de Jamo Studio Serie S 803 niet één van die systemen. Dit pakket van vijf luidsprekers levert een prima  geluidskwaliteit die niet wordt vertroebeld door kleine ruimtes. Dit betekent dat je kunt genieten van geweldig surround geluid, zelfs als je woonkamer niet enorm groot is. Je zult een A/V-receiver moeten kopen maar als je alleen maar goede surround audio wilt dan is dit betaalbare systeem een uitstekende keuze.

  • Sonos 5.1 Surround Set

Sonos biedt nu hun fantastische draadloze luidsprekers en soundbar aan in een enkele Home Entertainment set. Wij denken dat dit het beste draadloze systeem is dat momenteel beschikbaar is. De Sonos 5.1 Surround Set bestaat uit een Sonos Beam soundbar, twee Play:1 surround speakers en een Sonos Sub. Het systeem levert draadloze audio die gemakkelijk te vergelijken is met andere sets in deze prijsklasse. Daarnaast is de Sonos 5.1 Surround Set waarschijnlijk het eenvoudigste systeem om in te stellen en te gebruiken. Je schakelt met gemak tussen muziek en films.

  • VIZIO SB46514-F6

De VIZIO SB46514-F6 is echt een monster. Het is een op soundbar-based systeem met twee surround-luidsprekers en een subwoofer. Dit product biedt de volledige Dolby Atmos-audio. De kwaliteit die wordt geëvenaard met het verrassend vriendelijke prijskaartje maakt dit een makkelijke keuze voor bij jou in huis. Het is een 5.1.4 opstelling – vijf surround-luidsprekers, een subwoofer en vier hoge luidsprekers. De hoge luidsprekers zijn ingebed in de surround-luidsprekers zelf. Dit geeft het systeem echt een boost in termen van geluidskwaliteit. De connectiviteit, die zowel Bluetooth als HDMI biedt, is uitstekend. Dankzij de SmartCast VIZIO app is het gebruik van de SB46514-F6 een fluitje van een cent.

Waar op letten bij een home entertainment set kopen

Als je alles uit je aankoop van een home entertainment set wilt halen dan je de nodige voorbereiding moeten verrichten voor je aankoop. Om het wat makkelijker te maken hebben we hieronder het een en ander op een rijtje gezet:

  • 5.1 of 7.1 systeem

De termen 5.1 en 7.1 verwijzen naar het aantal sprekers in een bepaald thuisbioscoopsysteem. Een systeem kan twee, vijf of zeven (soms zelfs negen of elf) luidsprekers hebben. De .1 (of .2, of zelfs .4) verwijst naar een sub woofer die in het systeem aanwezig is. Een dergelijke opstelling heeft een speciale luidspreker die ontworpen is om de lage tonen naar buiten te duwen. Dit wordt natuurlijk gedaan met de sub woofer. Het is meestal grote doos, en is ontworpen om op vloerniveau te worden geplaatst, waar het effect het sterkst zal zijn. Welke optie voor jou het beste is hangt volledig af van wat je zoekt.

  • Dolby audio ondersteuning

De naam Dolby is synoniem geworden voor surround sound. Als je ooit in een echt goede bioscoop bent geweest, is de kans groot dat je Dolby-geluid hebt gehoord. Een van Dolby’s meest bijzondere technologieën is de Dolby Atmos codec. Deze kan het surround geluid in alle richtingen bewegen, inclusief omhoog of omlaag – net als objecten uit het echte leven. Daarom wordt het vaak ‘object-based surround sound’ genoemd. Er is echter één klein addertje onder het gras. Om het te laten werken, heb je extra versterkerkanalen en extra plafondluidsprekers nodig. Als je Dolby Atmos geluid wilt, is het de moeite waard om te controleren of je specifieke systeem dit wel kan leveren. Niet alle systemen kunnen dit. Let hier dus goed op bij het kopen van een home entertainment set.

0 Shares:
Relevant