10 Beste Komediefilms in 2024

grappigste komediefilm van 2020: bad boys for life

Iedereen heeft zo zijn eigen invulling voor wat grappig is. Wat de een super leuk vindt kan de ander weer helemaal niet zo leuk vinden. Echter zijn er toch een flink aantal films die bij bijna iedereen wel in de smaak zullen vallen. Door deze films weet je zeker dat je een avond van de bank zal rollen van het lachen. In dit artikel hebben we voor jou een selectie gemaakt met de 10 beste komediefilms in 2024. Dankzij dit lijstje weet je wat je kunt kijken tijdens de zomeravonden!

  • Bad Boys for Life

Will Smith en Martin Lawrence keren terug naar het grote scherm om hun rol als buddy FBI detectives Mike Lowry en Marcus Burnett weer op zicht te nemen. Deze keer is het echter niet alleen een drugsbaron met zijn handlanger, maar ook familiedrama, midlifecrises en Marcus leeftijd waar ze tegen vechten. Net als de eerste twee zit deze film vol met humor en met actie. De chemie tussen beide acteurs maakt dit een van de leukste film die je op dit moment maar kunt zien. Een prima comedy wat zeker zal zorgen voor een hoop vermaak!

  • The Gentlemen

Guy Ritchie heeft een nieuwe film: The Gentlemen. Deze spannende en vooral grappige komedie over de acties een Amerikaanse marihuana dealer is echt super leuk om te zien. Inn de hoofdrollen zijn de beste acteurs terug te vinden, waaronder maar niet beperkt tot Charlie Hunnam, Matthew McConaughey, Colin Farrell, en Henry Golding. Michelle Dockery maakt deze film ook voor de dames leuk om te zien. Als je van de andere films van deze bijzondere regisseur houdt dan zal je ook van The Gentlemen houden.

  • Come As You Are

SXSW-festivalgangers waren enthousiast over de road-trip komedie van regisseur Richard Wong over een trio mannen met een handicap die door Montreal reizen om hun maagdelijkheid te verliezen aan de “Frans-Canadese godinnen” die een bordeel voor gehandicapte mannen hebben. Klinkt een beetje  raar, maar het is een super leuke film om te zien. De film van Wong is een remake van een Belgische komedie uit 2011 met de naam Hasta la Vista, die ook goed scoorde bij de critici. Een leuke film met een zeer uniek thema.

  • Saint Frances

Saint Frances krijgt ontzettend goede kritieken, maar toch heeft bijna niemand er van gehoord. Met een handvol Audience Awards is dit een super leuke film om te kijken. Het gaat over een ongelukkig kindermeisje dat net een abortus heeft gehad. Klinkt zwaar, maar dit is het zeker niet. Een komedie die met humor combineert met echte problemen. Je kunt het een beetje vergelijken met Juno, de soort humor is hetzelfde. Dit maakt het zeker een leuke film om zelf te kijken.

  • My Spy

Een CIA-agent moet noodgedwongen een negenjarig meisje betrekken bij zijn geheime plan. Dat is de kern van de spionnenspook van Peter Segal, de directeur van verdere satires waaronder Angie Tribeca, Get Smart en Naked Gun. Pro-worstelaar Dave Bautista speelt de genoemde CIA-agent, terwijl Chloe Coleman er is om het hem lastig te maken. Misschien dat je haar wel herkent uit series als Big Little Lies, Superstore en Transparent. Het verhaal is niet echt heel bijzonder, maar het is zeker een leuke film waar je je mee kunt vermaken deze dagen.

  • The Climb

Michael Angelo Covino’s regiedebuut is een frisse kijk op de hedendaagse komedie. Het is de eerste keer dat een filmmaker veel rollen op zich neem. Hij is in deze film de schrijver, regisseur en de hoofdrolspeleer. Hij speelt Mike, die tijdens het fietsen vertelt dat hij met Kyle’s verloofde naar bed is geweest. En dat is nog maar het begin van deze bijzondere film die je zeker laat lachen. Heel de film zit je met een grote glimlach op je gezicht, dit maakt het een van de leukste komedies van het jaar.

  • The Personal History of David Copperfield

Dev Patel is de iconische Blunderstone held in deze Charles Dickens film. Hij is natuurlijk bekend geworden van onder andere Veep, In the Loop, en The Death of Stalin, Armando Iannucci. Tilda Swinton en Hugh Laurie kostuum vertellen dit klassieke verhaal over een arme jongen die het geluk vindt als een professionele schrijver. De film is een beetje een mix tussen geschiedenis en comedy. Misschien dat dit dan ook de reden is dat hij zo bijzonder is om te kijken. Je zal je geen moment vervelend met deze leuke film.

  • Irresistible

De voormalige Daily Show-gastheer John Stuart heeft een super leuke film weten neer te zetten. Hij heeft deze politieke komedie gemaakt met Steve Carell in de hoofdrol als een Democratische strateeg die een gepensioneerde marine kolonel rekruteert om burgemeester te worden in een conservatieve kleine stad. Het enige dat in de weg staat is Faith, een dame in het dorp. Dit is natuurlijk vragen om problemen. Een film met een hoop humor en een uniek verhaal. Zeker een aanrader om te kijken!

  • Free guy

Ryan Reynolds ruilt zijn het rode latex pak uit voor een ander soort superheldenfilm, een film die zich richt op videogames. Voor deze film speelt de Deadpool-acteur een man genaamd Guy die werkt als bankmedewerker. Op een dag komt hij er achter dat hij een persoon is in een gecomputeriseerde wereld. De Jojo Rabbit regisseur Taika Waititi heeft er een meesterwerk van gemaakt. Zie het een beetje als de grappige versie van de Matrix.

  • Ghostbusters: Afterlife

Wie ga je bellen om een van de beste film franchise weer van de grond te krijgen? Paul Rudd natuurlijk. Het is een goede keuze als je het ons vraagt, want deze acteur heeft er een leuke film van gemaakt. In deze film speelt hij een wetenschapsleraar die een groep kinderen helpt om hun connectie met de originele Ghostbusters te ontdekken. Uiteraard komen de oude spelers even terug om hun gezicht te laten zien. Dit zorgt voor een hoop nostalgische herinneringen tijdens het kijken.

0 Shares:
Relevant