Verlichting voor een bedrijfshal – wat is belangrijk?

Op zoek naar goede verlichting bedrijfshal? Verlichting bepaalt voor een groot gedeelte de veiligheid en productiviteit op de werkvloer. Het is dan ook belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden. Want de waarde van kwalitatieve verlichting is hoog, vooral als het gaat om een werkplaats, magazijn of bedrijfshal. Verlichting voor een bedrijfshal: wat is belangrijk en waar moet je rekening mee houden? Hier lees je alle belangrijke informatie en wordt het nog makkelijker om een goede keuze te maken. 

Redenen om voor bedrijfshalverlichting te kiezen

De keuze maken voor goede bedrijfshalverlichting is belangrijk. Een bedrijfshal of magazijn bestaat meestal uit lange paden met hoge stellingen. Deze moeten goed verlicht zijn zodat alles goed vindbaar is. Daarnaast is het ook voor de veiligheid van belang dat er kwalitatieve verlichting is. Zo kan iedereen alles goed zien en is het een stuk veiliger om in de bedrijfshal heen en weer te rijden en te lopen. Bij Prolumia vind je een groot aanbod van LED verlichting en ontdek je de mogelijkheden voor in de bedrijfshal. Hiermee ben je in staat om optimale veiligheid te waarborgen en productiviteit te realiseren. 

De belangrijkste zaken op een rij

Voordat je verlichting voor een bedrijfshal gaat aanschaffen is het van belang dat je op een aantal zaken let. Op deze manier voorkom je dat je een verkeerde keuze maakt en niet de optimale verlichting kiest voor de bedrijfshal. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden.

  1. Mogelijkheden bekijken: er zijn natuurlijk meerdere soorten verlichting om uit te kiezen. Het is in dit geval belangrijk om te kijken naar wat je belangrijk vindt en wat op de lange termijn de beste optie is met het oog op kosten en onderhoud.
  2. Lichtberekening maken: maak altijd een lichtberekening voordat je verlichting aanschaft en plaatst. Zo bepaal je waar de verlichting moet komen, wat voor soort verlichting, welke lichtsterkte, welk design en welke bediening de beste keuze is. 
  3. Energie besparen: je doet er goed aan om te kijken naar energiebesparende alternatieven. LED verlichting is hier een voorbeeld van. Met deze verlichting bespaar je tot wel 90% energie en zo heb je de mogelijkheid om veel te besparen.
  4. Onderhoudskosten besparen: LED verlichting is duurder in aanschaf, maar het betaalt zich snel terug. Zo is de levensduur veel langer dan bijvoorbeeld halogeen verlichting en is er veel minder onderhoud nodig.
0 Shares:
Relevant