Fitness in de lente: dit zijn de geschikte sporten

Eindelijk is de winter voorbij en is de tijd gekomen om weer de frisse lucht in te gaan en dat wintervet kwijt te raken. Als je de saaie dagen bij Casino777 baccarat online hebt doorgebracht met het spelen en veel plezier hebt gehad en misschien zelfs een prijs of twee hebt gewonnen, is het nu tijd om je lichaam weer in vorm te krijgen. De lente zorgt er bijna automatisch voor dat je eindelijk weer zin krijgt om te gaan sporten, want de temperaturen zijn nu weer aangenaam mild en de dag biedt veel licht en dus ook veel meer tijd om buiten iets te doen.

De winterstop loopt ten einde

Buiten ontwaakt het leven, de tulpen komen uit en de zon schijnt, wat bijna de perfecte uitnodiging is om naar buiten te gaan en te gaan sporten. Maar dit is ook precies het moment om het rustig aan te doen. Ja, de lente is een geweldige motivator, maar het leidt er vaak toe dat veel atleten al snel te veel doen. In feite heeft de lange periode van interactiviteit ervoor gezorgd dat het lichaam een beetje roestig is geworden. De spieren zijn gedegenereerd en ook het uithoudingsvermogen heeft sterk te lijden gehad. Nu is het tijd om langzaam maar zeker je uithoudingsvermogen en spieren weer op te bouwen.

Een gezonde start van de lente

Zoals reeds gezegd, is het helaas vaak zo dat het lichaam door permanente inactiviteit in de herfst en de winter ronduit roestig is. Daarom moet u uw gewrichten de kans geven om te wennen aan repetitieve oefeningen. Bovendien is het bloedvatenstelsel niet meer op de belasting voorbereid. Het belangrijkste is om langzaam en rustig te beginnen en dan langzaam de hoeveelheid oefening te verhogen. Het lichaam moet een opstartfase krijgen. Als je te snel begint, riskeer je verrekkingen en overstrekken.

De zon brengt je onmiddellijk in een goed humeur en motiveert je, waardoor je automatisch meer zin krijgt in lichaamsbeweging. Naast het verlangen en de stemming, zorgt u tegelijkertijd voor een gezonder en steviger lichaam. Het lichaam verbruikt veel energie bij het sporten. Als u meer gebruikt dan u verbruikt, zult u ook uw gewicht verminderen. Er is dus niets beters dan lichaamsbeweging om ervoor te zorgen dat u een gezond en slank lichaam krijgt. Met het momentum dat de lente brengt, bouw je tegelijkertijd een hoop spieren op. De enige vraag is nu welke sporten bijzonder geschikt zijn.

Begin langzaam met wandelingen en nordic walking

Een ideale manier om na de lange winterpauze op gang te komen is te gaan wandelen of nordic walking te gaan doen. Beide bieden het lichaam de gelegenheid een eigen ritme te ontwikkelen en een gevoel te krijgen voor de optimale belasting van het lichaam. Ook mag niet worden vergeten dat het lichaam niet alleen moet wennen aan de inspanning, maar tegelijkertijd ook aan de stijgende temperaturen. Het is bijzonder aan te bevelen direct vanuit huis te beginnen met hardlopen zonder veel voorbereiding. Het is ook een geweldige manier om naar muziek te luisteren.

Zoals elke vorm van hardlopen heeft ook nordic walking een positief effect op het cardiovasculaire systeem en op de spierontwikkeling. Maar hoe je de wandelstokken doelgericht en correct gebruikt, moet je echt leren. Maar er zijn verschillende opties hier. Of u sluit zich aan bij een Nordic Walking groep of u informeert bij de plaatselijke sportclub. Nordic walking biedt zeker de mogelijkheid om meer dan 500 calorieën per uur te verbranden.

Volgende niveau: hardlopen, zwemmen of fietsen

Om de voorjaarsmoeheid met succes te bestrijden, zijn duursporten die niet te inspannend zijn, precies wat u nodig hebt. Zij activeren de bloedsomloop over een langere periode en stimuleren zo de bloedstroom optimaal. Deze sporten zijn onder meer hardlopen, zwemmen en fietsen.

Ook hier moet je de trainingseenheden echt met mate benaderen. U hebt de optimale loopsnelheid bereikt wanneer u tijdens het lopen nog zonder problemen kunt praten. Op deze snelheid, is je hartslag ook in het perfecte bereik. En met deze snelheid kun je echt van de zon en de omgeving genieten.

Om een geschikt fitnessniveau te bereiken, is het zinvol te beginnen met twee trainingssessies per week. Deze moeten ongeveer een half uur duren.

Als u problemen hebt met uw gewrichten of een beetje te zwaar bent, kunt u beter niet meer hardlopen en u concentreren op sporten die minder belastend zijn voor uw gewrichten. Zwemmen en fietsen zijn hiervoor ideaal. Naarmate u fitter wordt, de kilo’s kwijtraakt en uw spieren opbouwt, kunt u in een later stadium beginnen met hardlopen.

Al een beetje fitter?

Als u al wat fitter bent, kunt u nu aan inline skaten gaan doen. Dit vereist echter zowel een zeker coördinatievermogen als een zekere mate van lichamelijke fitheid. Vooral remmen moet je leren. Als je een beginner bent, moet je een bepaalde tijd plannen voordat je alle bewegingen echt onder de knie hebt.

U kunt ook uw eigen tuin omtoveren tot een spannende en interessante sportfaciliteit. Momenteel is de slackline bijzonder populair. Om op een strakke band te balanceren, heb je eigenlijk alleen maar twee bomen in de tuin nodig waartussen de slackline gespannen kan worden. Grotere tuinen bieden ook de mogelijkheid om een trampoline of een tafeltennistafel neer te zetten. Beide sporttoestellen bieden een hoog trainingspotentieel en een grote funfactor.

Motivatie is een belangrijke metgezel

Als je wilt stoppen met je winterslaap en permanent en intensief wilt gaan sporten, heb je altijd een flinke dosis motivatie nodig. Er zijn een paar manieren om ervoor te zorgen dat de motivatie behouden blijft.

Oefenen in een groep kan heel, heel nuttig zijn. Het begint met het feit dat het veel moeilijker is een afspraak af te zeggen. Alleen al de groepsdynamiek zorgt ervoor dat je de moed erin houdt in plaats van lui thuis te zitten.

Sport als vaste afspraak inplannen is ook een zeer nuttige methode om te voorkomen dat sporten wordt vermeden. Op die manier creëer je zelf een verbintenis. Strikt genomen, heb je een vaste afspraak met jezelf. En u moet deze afspraak zeker nakomen, want per slot van rekening zijn fitheid en gezondheid de beloning.

0 Shares:
Relevant