Low-budget sportscholen: dit wil je weten

Wil jij lekker gaan sporten, beter in je vel komen en fitter dan ooit worden? Een sportschool helpt je hier natuurlijk bij. Er zijn sportscholen in alle soorten en maten. Maar zeker ook prijsklasse. In deze blog vertellen we jou meer over de low-budget sportscholen. Wat kun je verwachten van deze sportscholen? We vertellen het jou in deze blog!

Basic-Fit, Fit for Free en Fitland zijn sportschoolconcerns door heel Nederland. Bij deze grote sportscholen kan je vaak voor een relatief laag bedrag beginnen met sporten. Hierdoor wordt sporten voor veel meer mensen toegankelijk en dat is vandaag de dag met groeiende obesitas een heel goede ontwikkeling.

Voordelen sporten bij een budget sportschool

Allereerst is de prijs dus een absoluut voordeel aan deze sportscholen. Voor gemiddeld twee tientjes per maand ben jij nieuw lid en kan je sporten. Daarnaast heb je vaak ook toegang tot een (online) coach en kan je training- en voedingsschema’s op maat aanvragen. Bij sommige sportscholen moet je hier extra voor betalen. Andere leuke bijkomstigheid is dat je, bijvoorbeeld bij Basic-Fit, in alle clubs kan sporten. Dus ook als je ergens anders in Nederland of Europa bent! 

Daarnaast kun je bij deze sportscholen vaak heel veel verschillende onderdelen gebruiken. Een low-budget sportschool betekent vandaag de dag ook niet meer dat je moet inleveren op kwaliteit. Zo kan je nog steeds sporten op de nieuwste apparaten en met de beste materialen. Bij de meeste budget sportscholen zijn er ook groepslessen waar je aan kunt mee doen en soms worden er lessen buiten georganiseerd. 

Kwaliteit en persoonlijke begeleiding

Zoals je kunt lezen betekent een low-budget sportschool niet dat je inlevert op kwaliteit. Maar hoe komt het dan dat zo’n budget sportschool goedkoper is dan andere sportscholen? Vaak wordt er bij een budget sportschool meer gericht op de grotere doelgroep. Die grotere doelgroep komt vaak neer op mensen die gewoon lekker willen sporten en fit willen worden en zijn. Wil jij specifieke begeleiding hebben dan betaal je daar vaak meer voor. Nu is dit zeker ook mogelijk bij budget sportscholen, maar dan gaat de prijs daar natuurlijk wel van omhoog. Het voordeel van sporten onder begeleiding is dat je beter leert hoe je de apparaten moet gebruiken. En daarmee voorkom je blessures.

Bij veel duurdere sportscholen zijn er meer opties. Denk bijvoorbeeld aan een saunacomplex, maandelijks weefmoment of persoonlijke begeleiding. Deze opties zitten vaak niet in het basis pakket van een budget sportschool.

Meer weten waarom sporten zo gezond voor jou is? Kijk dan even hier!

0 Shares:
Relevant