Hoe organiseer je zelf een leuke party?

people toasting wine glasses
Photo by cottonbro on Pexels.com

Of je nu je tiende huwelijksverjaardag wil vieren met je beste vrienden of je hebt binnenkort een verjaardagsfeest in gedachten omdat je op een ‘nieuwe trein’ stapt, het is hoog tijd voor een leuke party!

Knaldrang

Toen het woord knaldrang vorig jaar werd verkozen tot hét woord van het jaar, zei dat meteen alles over onze nood om opnieuw te feesten. Feestvieren en gezellig samenzijn zit in onze genen en geeft ons een gevoel van verbinding met anderen. Zo maken we samen nieuwe herinneringen en genieten we van de mooie dingen in het leven. Uiteraard staan er een scala aan feestzalen en cateraars ter beschikking om je op je wenken te bedienen maar misschien ben je wel op zoek naar een budgetvriendelijker manier om te feesten. 

Op tijd op de kalender

Prik allereerst een datum op je kalender. Begin hier het liefst zo snel mogelijk mee, zodat je alle voorbereidingen kunt treffen. Begin met het zoeken naar een leuk zaaltje. Kijk zeker eens in je eigen gemeente of stad naar een zaal die je tegen een goedkoper tarief kan huren als buurtbewoner. Wees ook voor deze locaties op tijd om te boeken, want ze zijn bijzonder populair. Vind je de zaal nogal saai, bedenk dan dat ze nog aangekleed moet worden met versieringen en een mooie tafelschikking. Ook bloemen en ballonnen kunnen een zaal omtoveren tot een droomlocatie.

Heb je de datum en de locatie vastgelegd, dan kun je uitnodigingen maken om het feest aan te kondigen. Licht in de uitnodiging al een tipje van de sluier op over de sfeer en het thema van de festiviteiten. Verstuur je uitnodigingen op tijd en laat iedereen bevestigen of ze van de partij zullen zijn.

Feestelijk genieten

Een foodtruck waar je gasten kunnen aanschuiven voor een schotel naar wens, is bijzonder populair op feestjes. Hou je liever zelf de touwtjes in handen, dan kun je kiezen voor een vis- of vleesschotel die je op voorhand afhaalt of zelf klaarmaakt. Bereid je optimaal voor als je zelf de catering wil doen. Voorzie goede goedkope witte wijn zodat je à volonté kunt uitschenken. Niets heerlijker dan samen genieten van een heerlijke maaltijd met een glaasje wijn. 

Hou je het liever rustiger voor jou en je entourage? Dan kun je lekkere tapasschotels serveren. Altijd leuk om op elke tafel een houten plank boordevol lekkers te zetten. Denk maar aan kaas, bruschetta’s, olijven en dips. Serveer daarbij een lekker glas Argentijnse rode wijn en je gasten zullen genieten van heel wat lekkers bij een goede babbel aan tafel. 

Geen feest zonder DJ, dus beknibbel niet op de sfeermaker van de dag of avond. Geen budget over? Besteed dan voldoende tijd aan een party-playlist die je kunt laten afspelen. Maak die dansvloer maar onveilig!

0 Shares:
Relevant