Kies refurbished en leef duurzamer

Kies je voor refurbished producten, dan bespaar je op verschillende elementen. Doordat materialen worden hergebruikt, vermindert het elektronisch afval. Hiernaast heb je ook lagere kosten, want refurbished elektronica is vaak een stuk goedkoper dan nieuwe modellen. Dit maakt het voor meer mensen betaalbaar om toegang te krijgen tot moderne technologie.

Duurzaam leven is heel simpel

Een duurzaam leven hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Het allerbelangrijkste is dat je bewuster bent over je leefstijl. Begin met de kleine dingen in huis, zoals het beperken van watergebruik, het verminderen van energieverbruik en minimaliseer afval door bijvoorbeeld herbruikbare alternatieven te gebruiken. Wil je een stapje verder gaan, dan kun je kiezen om je huis te isoleren. Overweeg zonnepanelen of een andere vorm van hernieuwbare energie. Gebruik zoveel mogelijk refurbished elektronica in plaats van nieuwe apparaten. Hier doe je jezelf een plezier mee door te besparen op je portemonnee en de natuur door het verminderen van CO2-uitstoot.

Waarom biedt een refurbished model meer zekerheid dan tweedehands?

Hoewel beide manieren bijdragen aan duurzaamheid, geeft refurbished je toch meer zekerheid doordat er een kwaliteitscontrole wordt ondergaan. Het apparaat krijgt een grondige inspectie, reparatie en testprocedure voordat het wordt verkocht. Dit proces wordt door professionele technici uitgevoerd. Vaak krijg je bij een refurbished product ook een garantie. Deze garanties kunnen variëren afhankelijk van de verkoper. Refurbished.be geeft bijvoorbeeld maar liefst 3 jaar garantie op alle elektronica. Dit geeft extra gemoedsrust en zekerheid ten opzichte van een tweedehands product. Hiernaast worden refurbished producten vaak verkocht door gerenommeerde bedrijven, die ervoor zorgen dat de gereviseerde apparaten in goede staat verkeren. Bij een tweedehands product is dit niet altijd het geval, omdat het verkocht wordt door individuele verkopers. Dit geldt ook voor de ondersteuning en service. Bij refurbished producten kun je altijd rekenen op ondersteuning en service, terwijl dit bij tweedehands aankopen meestal niet beschikbaar is. Al met al biedt een refurbished model meer zekerheid doordat er weinig tot geen risico’s aan zijn verbonden. Uiteindelijk wil je een waardig product voor je geld.

Een iPhone online kopen

Wil je een goede deal scoren, dan kies je voor een refurbished iPhone. Bespaar honderden euro’s met het kopen van een iPhone 12. Een van de opvallende kenmerken van een iPhone 12 is de 5G-connectiviteit. Je profiteert van snellere downloads en betere streamkwaliteit. Zo heb je vanaf €500 euro een iPhone met een vernieuwd ontwerp en kan je nog een tijd lang genieten van de nieuwste iOS-updates.

0 Shares:
Relevant