Elektrische auto leasen? Dit zijn de grootste voordelen

white car charging
Photo by Rathaphon Nanthapreecha on Pexels.com

Naast brandstofauto’s kun je tegenwoordig ook een elektrische auto private leasen. Ben je op zoek naar een leaseauto, maar twijfel je nog of een elektrisch rijden iets voor jou is? dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk de grootste voordelen van een elektrische auto leasen voor je op een rijtje.

1. Je hoeft niet meer te tanken

Lease je een brandstofauto? Dan moet je eens in de zoveel tijd tanken. Dit is bij een elektrische auto niet het geval. Elektrische auto’s rijden immers op stroom. Je moet er uiteraard wel voor zorgen dat de accu van zo’n voertuig voldoende is opgeladen voordat je ermee gaat rijden. Hiervoor sluit je jouw auto aan op een laadpaal. Dit kan een openbare laadpaal zijn, maar ook een laadpaal aan huis.

2. Elektrisch rijden is goedkoper

Omdat de energieprijzen de afgelopen tijd flink gestegen zijn, vraag jij je misschien af of elektrisch rijden goedkoper is dan rijden in een brandstofauto. Alhoewel je tegenwoordig meer betaalt voor stroom, is stroom nog steeds goedkoper dan benzine, diesel en gas. Heb je thuis een laadpaal en wek je zelf stroom op met zonnepanelen? Dan kun je jouw elektrische auto mogelijk zelfs gratis opladen. In dat geval is een elektrische auto private leasen zeker het overwegen waard.

3. Elektrische auto’s zijn beter voor het milieu

Wil je graag een steentje bijdrage aan het milieu? Lease dan zeker een elektrische auto. Elektrische auto’s zijn namelijk een stuk beter voor het milieu dan brandstofauto’s. Dit komt vooral doordat er geen verbranding plaatsvindt. Elektrische auto’s rijden immers op stroom, waardoor ze geen schadelijke stoffen uitstoten.

4. Schakelen is verleden tijd

Brandstofauto’s zijn steeds vaker automaten, maar toch zijn er ook nog genoeg auto’s waarbij je zelf moet schakelen. Lease je een elektrische auto? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Elektrische auto’s worden namelijk standaard geleverd als automaat. Ben je op zoek naar een private lease automaat? Kijk dan zeker of het leasen van een elektrische auto tot de mogelijkheden behoort.

5. Snel en krachtig optrekken

Elektrische auto’s hebben een elektromotor in plaats van een brandstofmotor. Zo’n motor is veel stiller dan die van een brandstofauto. Extra bijkomstigheid is dat je met een elektrische auto snel en krachtig optrekt. Doordat je niet hoeft te schakelen als je in een elektrische auto rijdt, trek je bovendien gelijkmatig op.

6. Weinig onderhoud

We sluiten dit lijstje met voordelen van een elektrische leaseauto af met een groot voordeel. Je hoeft jouw auto namelijk minder vaak naar de garage te brengen voor onderhoud als je een elektrische auto leaset. Doordat elektrische auto’s minder bewegende onderdelen hebben dan brandstofauto’s is er minder snel sprake van slijtage. Hierdoor kun je er vaak (veel) langer mee doorrijden dan met een brandstofauto.

0 Shares:
Relevant