De voordelen van op maat gemaakt raamdecoratie

Vaak kopen we raamdecoratie kant en klaar. Met een beetje geluk past het dan net in het raam, maar vaak eigenlijk niet. Op maat gemaakte raamdecoratie is vaak een betere keuze. Lees hier wat alle voordelen van op maat gemaakte raamdecoratie zijn!

Op maat is ook echt op maat

Het grootste voordeel is dat op maat ook écht op maat betekent. Mits er goed is gemeten, betekent dit dus dat de raamdecoratie perfect voor of op je raam past. Er zijn dus geen kieren waar nog licht doorheen komt en je hebt ook geen last van extra stof die over de grond sleept. Soms kun je kant en klare raamdecoratie nog wel zelf op maat maken. Bij gordijnen is dit relatief makkelijk, maar een foutje zit in een klein hoekje. Als je er dus van verzekerd wilt zijn dat de raamdecoratie op maat is, kun je het beter aan de professionals van bijvoorbeeld Veneta overlaten.

Er is meer keuze

De keuze is bij kant en klare raamdecoratie erg beperkt. Het wordt in een paar standaard afmetingen gemaakt en je kunt maar uit een paar prints, kleuren en materialen kiezen. Kies je echter voor op maat gemaakt raamdecoratie, dan is er oneindig veel keuze. De raamdecoratie is beschikbaar in elke afmeting die je maar kunt bedenken. Dan kun je bij (rol)gordijnen ook nog uit oneindig veel combinaties kiezen op het gebied van print, kleur en stof. Bij andere soorten raamdecoratie is er ook veel meer keuze als je het op maat laat maken. Jaloezieën en shutters kunnen bijvoorbeeld in veel meer kleuren en materialen geleverd worden als ze op maat worden gemaakt.

Raamdecoratie voor moeilijke ramen

Een ander voordeel van op maat gemaakt raamdecoratie: het past zelfs op de moeilijkste ramen! Denk bijvoorbeeld aan draai-/kiepramen, dakramen en glazen deuren. Kant en klare raamdecoratie is hier vaak niet geschikt voor, omdat het niet op het raam wordt gemonteerd. Laat je bijvoorbeeld plisségordijnen op maat maken, dan ben je ervan verzekerd dat de moeilijkste ramen volledig bedekt worden en ook nog open kunnen als de plisségordijnen dicht zijn. Dit komt doordat plisségordijnen als enige soort raamdecoratie aan de zijkant van het raam gemonteerd worden. Hierdoor ‘valt’ het nooit van het raam af.

Hoge afwerking

Het laatste voordeel van op maat gemaakte raamdecoratie is dat het een hoog afwerkingsniveau uitstraalt. Het geeft een ruimte dus meteen meer klasse en een luxere uitstraling.

0 Shares:
Relevant