Waargebeurde Boeken: Beste Boeken gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Er zijn een hele hoop bijzondere boeken te vinden die je kunt lezen. De een vindt het leuk om een romantisch boek te lezen, de ander geeft tot de voorkeur uit aan een iets realistischer boek. Behoor jij tot de laatste groep dan heb je geluk. We zullen je namelijk in dit artikel de beste waargebeurde boeken laten zien. Alle boeken die we benoemen in dit artikel zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dit maakt ze nog specialer om te lezen!

  • The Perfect Nanny: A Novel

Slimani was zo gefascineerd door het ware verhaal van Yoselyn Ortega, de New Yorkse kinderjuffrouw die in 2012 twee kinderen onder haar hoede zou hebben vermoord, dat ze er deze bekroonde bestseller van heeft gemaakt. De Marokkaans-Franse auteur verhuisde het verhaal naar haar eigen huis in Parijs en richtte haar verhaal op de relatie tussen de rouwende moeder en de “perfecte nanny” die ze helaas vertrouwde met haar jonge zoon en dochter.

  • Never Anyone But You

Dit verhaal gaat over, Lucie en Suzanne, dit zijn twee verliefde stiefzussen. Dit bijzondere verhaal speelt zich af in het begin tot het midden van de jaren 1900. Het duo verhuist naar het progressieve Parijs om zichzelf opnieuw uit te vinden, waar ze surrealistische kunstenaars worden en hun naam veranderen. Lucie wordt nu door Claude Cahun erkend voor haar bijzondere fotografie en Suzanne’s alter-ego Marcel Moore vertelt over hun leven als samenwonende en samenwerkende kunstenaar. Deze hervertelling van de relatie van het echte paar wordt aangevuld door een hoop andere beroemde figuren. Het boek gaat voornamelijk over hun verzet tegen het antisemitisme, evenals hun uiteindelijke gevangenschap door de nazi’s.

  • Red Joan

Het grootste deel van haar leven is Melita Norwood weggekomen met verraad. De Britse ambtenaar voorzag de Russische inlichtingendienst van privé-informatie alvorens met pensioen te gaan en onder te duiken. Maar in 1999 werd Norwood (alias: Red Joan) op 87 jarige leeftijd gevonden. In haar gefictionaliseerde roman begint auteur Jennie Rooney met Red Joan’s verhoor door de MI5 en gaat ze terug naar het moment dat ze de levensgevaarlijke beslissing nam om met de Russen samen te werken. Een nieuwe verfilming op basis van de roman heeft Judi Dench en Sophie Cookson laten schitteren op het toneel. Al is het boek toch echt beter om te lezen.

  • Women Talking

Dat Miriam Towes’ Women Talking is gebaseerd op de werkelijkheid maakt het veel moeilijker om te lezen. Als je je in staat bent om de vele misstanden die een groep Mennonitische meisjes en vrouwen midden 2000 moeten doorstaan te lezen dan is het een prachtig boek De auteur, die op 18-jarige leeftijd de kerk verliet, zei dat ze zich gedwongen voelde om de roman te schrijven nadat ze had gehoord over degenen die in een Boliviaanse Manitoba-kolonie herhaaldelijk waren aangevallen. De vrouwen zoeken vergelding in de roman zoals ze dat in het echte leven deden, maar de afrekening die plaatsvindt doet hen twijfelen aan hun voorheen onwrikbare geloof.

  • Beautiful Exiles

Oorlogscorrespondent Martha Gellhorn ontmoette Ernest Hemingway in 1936, en ondanks Hemingways huwelijk met journaliste Pauline Pfeiffer werd hun flirterige vriendschap al snel romantisch. Hun eigen huwelijk was niet bepaald een succes, wat natuurlijk zorgt een goed verhaal. Nicole Kidman en Clive Owen, die in HBO 2012 de hoofdrol spelen, hebben dit boek proberen na te maken. Ondanks het feit dat dit aardig is gelukt zal je toch echt het boek moeten lezen om alles te weten te komen over dit huwelijk.

  • White Houses: A Novel

Toen Lorena “Hick” Hicock naar het Witte Huis werd gestuurd om verslag uit te brengen over First Lady Eleanor Roosevelt, verwachtte ze niet verliefd te worden. De geheime relatie vond toch echt plaats, waarbij de details alleen naar voren kwamen in postuum gepubliceerde liefdesbrieven tussen de twee vrouwen. Amy Bloom’s roman beschrijft hun langdurige romantiek vanuit Hick’s standpunt en deelt sappige details over het tijdperk van Franklin D. Roosevelt’s presidentschap, met inbegrip van zijn eigen buitenechtelijke zaken. Het is een bijzonder boek wat je een inzicht geeft in het leven in het Witte Huis.

  • The Flight Portfolio: A novel

De Amerikaanse journalist Varian Fry was zo woedend over de Holocaust dat hij de Verenigde Staten verliet om zich aan te sluiten bij het Emergency Rescue Committee. Dit was een vrijwilligersnetwerk dat kunstenaars, schrijvers en denkers uit het door de nazi’s bezette Frankrijk hielp vervolgen. In The Flight Portfolio stelt Julie Orringer zich Fry’s ervaringen voor die onder andere Hannah Arendt, Max Ernst en Marcel Duchamp ervan overtuigen dat verhuizen naar de VS de enige optie is. Fry heeft een bijzonder leven geleid en heeft een hoop betekent voor het politieke speelveld.

  • See What I Have Done

Hou je van spannende verhalen dan is dit het boek voor jou. Lizzie Borden’s levensverhaal is zowel gebaseerd op de verhalen van omstanders als op de gedocumenteerde geschiedenis. Dit maakt het een bijzonder boek om te lezen. Schmidt neemt vier individuele invalshoeken in ogenschouw, waarvan Borden zelf er één is. De beschrijving van een claustrofobisch huishouden dat een verstikte jonge vrouw ertoe brengt haar vader en zijn vrouw te vermoorden is uniek om te lezen.

  • Salvage the Bones: A Novel

Jesmyn Ward baseerde haar tweede roman op de nasleep van de orkaan Katrina, iets wat ze helaas zelf heeft meegemaakt. Het boek werd in 2011 bekroond met de National Book Award. Verteller Esch is 15 jaar en zwanger, en woont met haar broers en vader in een fictief vervallen deel van Mississippi. Terwijl Katrina afdaalt barricadeert de familie in huis. Er staat een hoop op het spel als deze familie de storm wilt overleven.

Dit is natuurlijk nog maar een selectie van alle prachtige waargebeurde boeken die je kunt vinden. Doordat het echte verhalen zijn zal je veel dieper in het verhaal worden gezogen, het geeft een boek namelijk toch net even wat meer dimensie mee. Dankzij de tips uit dit lijstje heb jij in ieder geval wat leesvoer voor de komende periode. Hiermee hoef je je zeker niet te vervelen.

0 Shares:
Relevant