Met deze wijntips houd je je Franse vakantie nog even vast

Ging jij net als zovele anderen op reis naar Frankrijk deze zomer? Dat begrijpen we helemaal. Frankrijk is niet alleen dichtbij, het is ook een enorm boeiend en veelzijdig land. Uiteraard op vlak van bezienswaardigheden en natuur, maar ook qua eten en drinken. Denk maar aan de gigantische keuze aan wijnen die la douce France te bieden heeft. Genoot je op reis af en toe van een heerlijk glaasje? Dan breng je dat vakantiegevoel zo weer terug door de juiste wijnen – en hapjes – op tafel te zetten. Enkel nog een avondzonnetje erbij en de sfeer is compleet! 

Terug naar de Provence

Met stip op één bij Belgische en Nederlandse vakantiegangers: de Provence. Met haar lavendelvelden en pittoreske dorpjes is het nog steeds de favoriete bestemming om helemaal tot rust te komen. Anders dan bij de Bordeaux- of Champagnestreek staat de Provence niet meteen gekend voor wijnen. Toch kan je hier heel aangenaam verrast worden. In de Provence kan je namelijk genieten van heerlijke rosé wijn

Wil je een avondje terug naar je vakantie in de Provence? Kies zo’n heerlijke rosé wijn uit, serveer er een stukje Franse kaas en vooral veel fruit bij, zet een boeketje verse lavendel op tafel en geniet! 

Ga voor de beroemdste druif

Trok je iets minder zuidelijk deze zomer, dan spendeerde je misschien heerlijk luie dagen in de Bourgogne- of Champagnestreek. Ongetwijfeld heb je dan geproefd van een heerlijke Chardonnay wijn. Sommige mensen denken verkeerdelijk dat Chardonnay ook een streek is in Frankrijk. Chardonnay is de naam van een druivenras – het meest gebruikte en dus beroemdste wijn druivenras ter wereld – dat vrijwel overal ter wereld geteeld wordt. Van Californië tot Frankrijk dus. 

Toch heeft de Bourgogne een speciale band met de Chardonnay druif. De allereerste wijnen van dit druivenras zouden namelijk van deze streek afkomstig zijn. Als je dus de sfeer van je vakantie in de Bourgogne even opnieuw wil oproepen, doe je deze wijnregio alle eer aan door een flesje uit de streek te kraken. Aangezien deze wijnen bekend staan om hun kwaliteit, vind je zeker een Chardonnay aanbieding naar jouw smaak. 

Elke streek zijn souvenir

Om het even waar je naartoe trok in Frankrijk, de kans is groot dat er een wijn souvenir in je koffer terecht is gekomen. Een heerlijke rode wijn uit de Bordeauxstreek, een pinot uit de Charentestreek, of – uiteraard – een heerlijke fles champagne die je scoorde bij een lokale champagneboer. Veel leuker dan een magneet of T-shirt en je hebt meteen de garantie dat je regelmatig kan nagenieten als je terug thuis bent. 

0 Shares:
Relevant