Lekker wandelen met je hond in Frankrijk

Lekker wandelen met je hond in Frankrijk

Wil jij wel eens op een wandelvakantie waar je lekker je hond mee naartoe kan nemen? Frankrijk is dan een prachtig land om bovenaan je lijstje te zetten. Het is namelijk een land met een zeer veelzijdig landschap. Je kan ervoor kiezen om door de bergen te wandelen, mooie stranden te verkennen of langs de wijngaarden je kilometers te maken. Maar als je graag op vakantie in Frankrijk wil gaan met je hond, dan is er wel een aantal dingen om even goed rekening mee te houden. Een goede voorbereiding op deze wandelvakantie is in ieder geval van vitaal belang. We geven je hier graag een aantal goede adviezen voor, zodat jij straks helemaal voorbereid je wandelingen gaat maken!

In welk gebied wil je gaan wandelen?

Je hebt in Frankrijk een groot aantal gebieden om uit te kiezen voor je wandelingen. Je hond vindt waarschijnlijk alles mooi, als hij maar met jou op stap kan gaan. Maar het moet voor jou natuurlijk ook leuk zijn. Ben jij een wandelaar die graag de bergen in trekt? Dan kom je in de Franse Alpen zeker aan je trekken. Maar je kan er ook samen met je trouwe vriend voor kiezen om de wijngaarden te verkennen. Mocht je tijdens deze wandeling dorst krijgen, dan is er vast wel een wijnboer te vinden die jouw hond een bakje water wil geven (en jou zelf iets sterkers…). Of ga voor een mooie wandeling langs de Côte d’Azur, waar veel te ontdekken valt en waar het eigenlijk altijd wel mooi weer is.

De mooiste routes in jouw regio

Heb je een regio gevonden die helemaal op de wensen van jou en je hond aansluit? Dan is het natuurlijk belangrijk om leuke routes te vinden. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om te beginnen met wandelen en dan wel te zien waar je eindigt, maar er zijn ook heel wat mooie wandeltochten te krijgen. Hiervoor loop je gewoon even langs bij een Office du Tourisme. Hier vertellen ze je graag waar jij de mooiste wandelingen kan maken. Ze hebben vaak ook routes op papier klaar liggen. Deze kan je over het algemeen gratis meenemen, alhoewel er ook wel een kleine vergoeding voor gevraagd kan worden. Bij het Office du Tourisme weten ze als geen ander welke plekjes in de regio je echt niet mag missen! Je kan natuurlijk ook altijd even van tevoren online kijken wat er aan routes te vinden is. Daar komt bij, Frankrijk staat vol met wegwijzers die allerlei verschillende routes aangeven.

Een goede uitrusting is zeer belangrijk

Als je een mooie route wil lopen, of dit meerdere dagen achter elkaar wil gaan doen, dan is het belangrijk om niet alleen een comfortabel vakantiehuis in Frankrijk te boeken, maar ook om voor een goede uitrusting te zorgen. Het is dan logisch om stevige, comfortabele schoenen aan te schaffen. Niemand zit tijdens een wandelvakantie nu eenmaal te wachten op blaren. Maar de rest van je kleding is ook belangrijk. Zeker als je op een warme dag gaat wandelen moet je hier met je kleding goed op inspelen. Een stevige rugzak is ook onmisbaar. Hier stop je onder andere water in voor jou en je hond, aangezien je er wel voor moet zorgen dat jullie goed gehydrateerd blijven.

Zorg goed voor je trouwe viervoeter

Als je met je hond op vakantie gaat, is het natuurlijk belangrijk dat hij ook goed voorbereid is. Zorg voor goede vaccinaties en vraag de dierenarts dan gelijk even of je hond in een goede conditie verkeert. Neem ook altijd een goede uitrusting mee. Een goed passend harnas met een stevige riem is dan eigenlijk onmisbaar. Maar ook een EHBO-kit speciaal voor je hond is handig. Check voordat je een bepaalde route gaat lopen even dat deze ook geschikt is voor jullie allebei. Bepaalde stukken waar jij makkelijk kan lopen, kunnen voor je vriend een stuk moeilijker of onprettiger zijn om te lopen. Let er trouwens ook goed op dat je hond vlak bij je blijft. Er kunnen altijd wilde dieren of giftige planten in de buurt zijn. En heb je een wandeling gemaakt? Kijk dan altijd even of je hond geen teken of vlooien heeft meegenomen van je wandeling.

Accommodaties waar je met je hond heen mag

Niet elke accommodatie is geschikt voor honden, of staat je toe dat jij je hond mee mag nemen. Er kunnen namelijk ook altijd mensen na jou in een huis verblijven die allergisch zijn en zodoende niet in een huis kunnen verblijven waar ook honden hebben gezeten. De bekende aanbieder van luxe vakantiehuizen in Frankrijk, France Comfort staat op bijna al haar parken wel toe dat hier honden mogen verblijven. Geef dit van tevoren wel even door bij het reserveren. FranceComfort zorgt er dan voor dat jij en je hond straks in een mooi huis verblijven.

0 Shares:
Relevant